Håndbold

Møllgaard og hans krigere skal sætte nye standarder

Nyegaards mandagsklumme. TV 2 SPORT

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard ser i denne klumme nærmere på det, der er sket i den seneste håndbolduge.

Forandring tager tid.

Rubrikken jeg hører så ofte, når trænere skal forklare sit holds synlige mangler.

Sligt findes ikke i Aalborg Håndbold. Det har de simpelthen ikke tid til. Cheftræner Stefan Madsen og hans håndlanger, Arnór Atalason, klarer det hele på rekordtid.

Hvem havde forventet, at Ómar Ingi Magnússon og Janus Smárason sådan bare lige kunne erstattes?

Ikke jeg. Jeg forventede, at d’herrer strateger skulle bruge lidt mere tid på at integrere Lukas Sandell, Felix Claar og Nikolaj Læsø, men nej. Madsen og hans udvalgte tordner løs i den sværeste liga af dem alle: Champions League!

Fire sejre i lige så mange kampe betyder plads i gruppe A's ubesejrede båd i tæt samvær med selveste Barcelona og Telekom Veszprém HC.

Imponerende.

Den start matches kun af KIF Kolding, der også vandt sine fire første kampe i Champions League i sæsonen 2006/2007.

Store opgør forude for Aalborg

Møllgaard og co. byder THW Kiel og Barcelona op til dans i holdets næste to kampe. Først Kiel på hjemmebane onsdag. En sejr her vil få håndbold-Europa til for alvor at få øjnene op for det danske europæiske mirakel.

Men den dårlige historie – set med danske briller - er, at Niklas Landin og Sander Sagosen atter er skadesfri.

De vendte begge tilbage for nordslesvigerne i søndagens ydmygelse af Flensburg Handewitt i det store nordtyske derby, hvor Landin ovenikøbet blev kampens spiller

Landin og Sagosen eller ej. Møllgaard og hans krigere er på vej til at sætte nye standarder for dansk herrehåndbold huseren på de europæiske jagtmarker.

Henrik Mølgaard i aktion for Aalborg Håndbold mod Barcelona.

Skader og fyldt kampprogram

Jeg bliver i Europa, hvor Jesper Jensens danske mestre fra Esbjerg går igennem ekstremt hårde tider i øjeblikket. Skader og begrænsninger er tidens uorden i det vestjyske.

Heller ikke her er der tid til, at forandring tager tid. En fatal og håbløs indsats mod ungarske FTC-Rail Cargo gjorde søndagens opgør mod norske Vipers Kristiansand til et ’alt eller intet-opgør' mod Nora Mørk og hendes veninder.

Midtugens deprimerende indsats mod Silkeborg Voel og en før-kampstartskade til Vilde Ingstad Mortensen gjorde ikke mulighederne mod gruppe A's førerhold bedre.

Mod alle odds, og noget af det der identificerer Jesper Jensen, lykkedes det cheftræneren at bringe især Tranborg og Breistøl så højt til himmels og med en sådan grad af effektivitet, at det lige netop lykkedes at hente et – måske – livsvigtigt point, når det store Champions League-regnskab skal gøres op om føje tid.

Kampene kommer som de berømte perler på en snor, og jeg undrer mig på, om de gæve vestjyder monstro finder en mulighed eller to for at forstærke det ressourcesvækkede mandskab.

Jesper Jensen, cheftræner i Team Esbjerg, giver instrukser i Champions League-opgøret mellem Team Esbjerg og FTC-Rail Cargo Hungaria i Blue Water Dokken Esbjerg.

Corona er en pris, som må betales

I vor hjemlige andedam var støjen størst ud i coronaproblemer og manglende fairplay.

Randers HK havde fire spillere plus træner Agesen i corona-karantæne, og følte sig rigtig dårligt behandlet af kollegerne fra Nykøbing, der ikke ønskede at imødekomme den randrusianske anmodning om udsættelse af lørdagskampen i Bambusaligaen.

Netop nu stiger smittetrykket overalt i vort lille land og i den ganske verden. Det er altafgørende, at kampe afvikles i forhold til den planlagte kalender.

Aflysninger vil medføre endnu mere komprimerede kampprogrammer og vil uvægerligt belaste spillerne ekstraordinært. De mange nuværende skadede aktører er en påmindelse om, hvor svært det har været at komme tilbage efter forårets og sommerens lange spilpause.

Fastholdelse af turneringskalenderen kommer til at betyde, at nogle kampe næsten er afgjort på forhånd. Som det var tilfældet i lørdagens opgør i Randers, hvor det reservespækkede hjemmehold ikke var i nærheden af en sejr mod Kristina Kristiansen og co.

Det er endnu en pris, der må betales, mens coronaen hærger.

Grimme og smukke håndboldoplevelser

To notabener skal der være plads til.

Onsdag så jeg den grimmeste håndboldkamp, jeg mindes at have set – måske – nogensinde. I hvert fald når udgangspunktet var en kamp mellem to af dansk kvindehåndbolds allerbedste mandskaber.

Den kunne I ikke være bekendt Odense Håndbold og Herning Ikast Håndbold.

Torsdag var jeg i Skjern. Jeg husker min sæsonoptaktssnak med cheftræner Claus Hansen. Fuld fart frem var ordene, der kom ud af hans mund.

I lokalopgøret mod TTH Holstebro blev Hansens strategi og ord til virkelighed. 24 scoringer på 30 minutter. 14 af disse var efter fuld fart frem-mantraet. Effektiviteten på imponerende 88 procent.

Indenfor 24 timer fik jeg en både grim og smuk håndboldoplevelse.