Håndbold

Skjern-stjerne er skadet - men er udtaget til Norges landshold

Bjarte Myrhol ringede til den norske landstræner og spurgte, om han kunne blive udtaget til landsholdssamlingen. Det kunne han.

Skaderne har forfulgt Bjarte Myrhol de seneste år, men få ting kan holde ham fra det norske landshold.

Selvom den norske stregspiller døjer med en skulderskade, der holder ham ude på ubestemt tid, er han alligevel med, når det norske landshold samles forud for EM-kvalifikationskampene i begyndelsen af november.

Det fremgår af landets håndboldforbunds hjemmeside.

Den simple forklaring er, at den 38-åriges værdi uden for banen er enorm, og at Myrhol selv opsøgte muligheden.

- Bjarte er foregangsmand for den kultur, vi har bygget op. Jeg tror også, han kommer til at synes, det er vanvittigt godt at være i det miljø igen. Han ringede og spurgte, om det var muligt at komme med på samlingen, og selvfølgelig er det det, tænkte jeg, siger landstræner Christian Berge til TV 2 Norge og tilføjer:

- Jeg ønsker at have Bjarte i nærheden af holdet hele tiden.

Guleroden er VM

Bjarte Myrhols helt store mål er at være klar, når det norske landshold rejser sydpå til VM i Egypten i januar.

Til sin store skuffelse missede Skjern-stjernen EM i januar i år på grund af en tarmsygdom, og nu er der igen risiko for, at han må se til uden for halgulvet.

- Det er i hvert fald en fin gulerod i forhold til genoptræningen af skaden. Så prøver vi alt, vi kan, for at få det til at lykkes, siger landstræneren.

Har overvejet karrierestop

I weekenden lukkede Bjarte Myrhol op for sine tanker om at indstille karrieren som følge af de mange skader, der har klistret sig til ham de seneste år.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, jeg ikke har haft tanker om det. Men der er også et VM i 2021, og der kommer måske et OL til sommer, så det er jo ikke svært at finde ting, der motiverer. Men det at sidde på en cykel i træningsrummet lige nu, mens alle andre spiller håndbold, er ikke særlig sjovt, sagde Bjarte Myrhol til TV 2 SPORT lørdag.

Bjarte Myrhol har spillet 242 landskampe for det norske landshold og har vundet to VM-sølvmedaljer med holdet.