Håndbold

EM-tiltag vækker bekymring i Sverige: - Der er lidt "Big Brother" over det

Alle håndboldspillere må blandt andet undvære sine børn, når der skal spilles EM. Det er ét af mange coronatiltag til mesterskaberne.

Når kvindernes EM i håndbold i Norge og Danmark løber af stablen i december, bliver det langt fra, som det plejer.

Coronavirus begrænser antallet af tilskuere, og for spillerne bliver mesterskaberne fuld af tests og og andre tiltag, der skal forhindre eventuel smittespredning.

Blandt andet vil hvert landshold få sin egen etage på hotellet, som de kun må forlade for at spille kampe.

- Det er da noget, jeg bekymrer mig lidt over. Det bliver svært. Der bliver lidt "Big Brother" over det, siger Jamina Roberts fra det svenske landshold til Aftonbladet.

Dermed må spillerne også se langt efter de spontane gåture under det kommende mesterskab.

Det svenske håndboldlandshold er dog gået i dialog med Det Europæiske Håndboldforbund, EHF, for at finde en løsning, så spillerne kan undgå den totale lejrkuller.

- Spillerne skal altså have noget frisk luft. Det bliver nok noget i retning af, at de så skal hentes af en bus og køres ud til et område, hvor der ikke er nogen andre, fortæller holdlederen Hanna Fogelström til Aftonbladet.

- Her kan de så få lov til at gå fire omgange rundt om en fodboldbane eller noget lignende.

EM uden børn

Det er dog ikke lykkedes at overtale EHF til lempelser endnu, hvor der er godt halvanden måned til starten på EM.

De mange coronatests og et EM, der efter planen udelukkende kommer til at foregå på et hotelværelse og i en håndboldhal, er dog ikke det eneste, de mange håndboldspillere skal forholde sig til.

EM bliver nemlig uden børn. Det bliver særligt en prøvelse i landsholdslejren hos vores svenske naboer, hvor profiler som Linn Blohm, Isabelle Gulldén, Johanna Westberg, Johanna Bundsen og Jamina Roberts alle er blevet mødre indenfor de sidste to år.

Alle spillere har dog accepteret den udfordring og er derfor en del af den bruttotrup på 35 spillere, som landstræner Henrik Signell har udtaget.

- Jeg har jo valgt det her liv. Min datter er også så lille, at hun ikke forstår noget. Det ville have været værre, hvis hun var et år, forklarer Jamina Roberts, der blev mor tidligere i år.

- Jeg ved ikke, hvordan jeg vil reagere på at skulle undvære hende, men jeg finder en måde at håndtere det på.

Jamina Roberts og resten af det svenske landshold skal spille sine tre indledende gruppekampe ved EM i Danmark.

EM begynder den 3. december.