Håndbold

Rørt København-spiller gjorde comeback efter et års skadespause

Der blev vist masser af følelser hos Maria Lykkegaard, da hun gjorde comeback for København Håndbold.

Tårerne glinsede i mørket, da Maria Lykkegaard stod på halgulvet.

Efter en skulderskade har holdt hende ude i et år, stod hun igen midt i Frederiksberg-Hallerne og modtog publikums hyldest

- Jeg er glad for at være tilbage, og jeg tror bare, følelserne tager over lige nu. Det har været en kæmpe kamp at komme tilbage og så at komme tilbage i sådan en kulisse. Det var helt vanvittigt. Jeg har ikke så mange ord at sige lige nu, fordi følelserne kører rundt inde i mit hoved og i min krop, siger København-spilleren til TV 2 SPORT.

Maria Lykkegaard gjorde comeback for København Håndbold. Video: TV 2 SPORT

Knap syv minutter inde i lørdagens kamp mod Viborg skete comebacket så. Lykkegaard forlod bænken og løb ind på sin vante position på stregen. 30 sekunder senere havde hun scoret sit første mål i et år.

Det skulle også blive til yderligere to, inden kampen sluttede. Tilmed med en sejr over indtil da ubesejrede Viborg HK.

- Hun klarede sig fantastisk, og jeg glædede mig til at have hende tilbage. Hun har i lang tid gjort det godt til træning. Vi gik jo egentlig bare og ventede på, at det år skulle gå, siger København-profilen Mia Rej.

Lykkegaard uden for håndboldbanen

Efter kampen var der også tårer i Maria Lykkegaards øjne, da hun skulle sætte ord på tiden op til sit comeback.

- Vi har haft en helt normal træningsuge, så det var først i aftes og her til morgen, at jeg nærmest ikke kunne vente med at komme af sted, fordi man bare venter og venter. Og når man kommer, så tror jeg bare, at følelserne tager over. Så kan man bare slet ikke styre det, siger hun.

24-årige Lykkegaard har brugt skadespausen på at lære sig selv bedre at kende og mærke, hvad for nogle ting der kunne fylde mere i hendes liv, når håndbolden ikke var en mulighed.

- Jeg har brugt mit studie og fået en masse gode veninder der. Hvilket jeg nok ikke ville have fået, hvis jeg ikke var skadet. Så det tager jeg med. At jeg også er en Maria Lykkegaard uden for håndbolden, er en helt almindelig person, og det er jeg virkelig også glad for at opleve, fortæller hun.

København vandt kampen mod Viborg med 31-26.