Håndbold

Ribe-Esbjerg genforener FCM-trænerduo efter sløj pointhøst

Kristian Kristensen og Mathias Madsen (bagerst) bliver nu genforenet som trænerduo i Ribe-Esbjerg TV 2 SPORT

Mathias Madsen skal hjælpe cheftræner Kristian Kristensen i Ribe-Esbjerg, der blot har hentet tre point i 10 kampe.

Én sejr, én uafgjort og hele otte nederlag i sæsonens første 10 kampe matcher ikke ambitionerne i håndboldklubben Ribe-Esbjerg, der nu henter forstærkning ind på trænerbænken.

Mathias Madsen, der i sommer stoppede som cheftræner i Herning-Ikast efter uenighed med klubbens ledelse, bliver med øjeblikkelig virkning af trænerteamet i den vestjyske klub, hvor han bliver genforenet med Kristian Kristensen.

I tre sæsoner fra 2016 til 2019 var Kristian Kristensen og Mathias Madsen trænerduo i dameligaklubben FC Midtjylland - Kristensen som cheftræneren, Madsen som assistenten - og nu bliver de to altså genforenet i herreligaklubben Ribe-Esbjerg.

Ansættelsen af Mathias Madsen, der primært skal være med omkring kampene, sker ifølge klubben efter cheftræner Kristian Kristensens eget ønske.

- Det er glædeligt, at klubben ser fordelene i at optimere på ressourcerne omkring holdet. Der er mange opgaver, der kan effektiviseres i bestræbelserne på at skabe de bedste forudsætninger for at få vendt de sidste marginaler over til vores fordel, siger Kristian Kristensen selv.

I deres fælles trænertid i FC Midtjylland - som i dag hedder Herning-Ikast - vandt Kristian Kristensen og Mathias Madsen både DM-sølv og en DM-bronze. Deres første opgave sammen i Ribe-Esbjerg bliver onsdag aften, hvor vestjyderne skal besøg hos Århus.

Ribe-Esbjerg ligger tredjesidst i herreligaen - to point foran TMS Ringsted på sidstepladsen og ét point foran Lemvig-Thyborøn.

Ribe-Esbjerg har i denne sæson - over Kristian Kristensen - haft Jonas Larholm som en del af trænerteamet som spillende assistent. Den rolle fortsætter playmakeren i også efter ansættelsen af Mathias Madsen.