Kontra

Jacobsen frygter for Danmarks kvalkampe

Norge og Frankrigs første EM-kvalifikationskampe og fem øvrige kampe i kvalifikationen i næste uge er blevet udskudt som følge af coronapandemien.

Se håndboldmagasinet 'Kontra' med Nikolaj Jacobsen på TV 2 PLAY.

Nikolaj Jacobsen går rundt med en frygt i kroppen.

Om en uge skal de danske håndboldherrer efter planen tage hul på kvalifikationen til EM 2022, men landstræneren er bange for, at kampene mod Schweiz og Finland bliver udskudt.

- Jeg frygter det, lige indtil vi står på banen nærmest på onsdag mod Schweiz, hvis det kommer til at ske, siger han til TV 2 SPORT.

- Der er stadigvæk noget tid til, at vi skal starte, og hvordan udvikler situationen sig? Så ja, jeg frygter det rigtig meget. Jeg håber så inderligt, at vi får lov, men jeg er også med på, at det ikke er den bedste situation lige nu, siger han med henblik på den stigende coronasmitte i Europa.

Frygter også for VM

Denne onsdag er i alt syv EM-kvalifikationskampe, der skulle være spillet i næste uge, blevet udskudt. Heriblandt Norges kamp mod Letland og Frankrigs kamp mod Belgien.

Det europæiske håndboldforbund (EHF) skriver på sin hjemmeside, at udsættelserne skyldes enten positive covid-19-tilfælde på holdene, hold i karantæne eller lokale coronarestriktioner.

Nikolaj Jacobsens frygt stopper dog ikke ved næste uges EM-kvalifikationskampe. Han er også bange for, at VM i Egypten i januar ikke bliver til noget.

- Ligesom jeg frygter for de kampe her (EM-kvalifikationskampene, red.), så frygter jeg selvfølgelig også for VM. Jeg tror ikke, at der er nogen af os, der kan se så langt frem, siger han.

- Der er lidt over et par måneder til. Hvordan udvikler situationen sig? Lige nu er den ikke ret god i Europa, hvor smitten spreder sig, og hvordan ser det ud i Egypten om et par måneder? Det er der ingen af os, der ved.

Kan ikke gå på kompromis med sundheden

Kan sporten holde til ikke at spille VM?

- Det kan den blive nødt til, svarer landstræneren, inden han fortsætter:

- Vi kan ikke gå på kompromis med, at det er sundhedsfarligt. Så det tror jeg godt, at den kan, fordi situationen er så ekstrem. Så det skal den jo. Men der er ingen tvivl om, at håndbolden har brug for, at der bliver afviklet slutrunder, men vi kan komme i en situation, hvor det ikke er forsvarligt.

Bliver VM i januar afviklet, ligger det allerede fast, at det kommer til at foregå i en boble. Det har det internationale håndboldforbund (IHF) meddelt i en 25 sider lang plan sikkerhedsplan for slutrunden.

VM skal efter planen spilles fra 13.-31. januar.