Landsholdsbobler hopper fra aftale med topklub

Herning-Ikast havde en mundtlig aftale med Helene Kindberg, men højrebacken sprang fra.

Mavefornemmelsen afgjorde det.

Helene Kindberg havde muligheden for at skifte til en større klub i form af Herning-Ikast eller blive i Silkeborg-Voel. Hun valgte det sidste.

Tirsdag offentliggjorde klubben, at højrebacken har underskrevet en toårig aftale. Så langt nåede Herning-Ikast ikke i processen.

De havde ganske vist en aftale med Kindberg, som i juni blev udtaget til Jesper Jensens første landsholdstrup, inden hun blev korsbåndsbåndsskadet. Men aftalen var ikke på skrift.

At landsholdsbobleren hopper fra den aftale, skuffer de midtjyske naboer.

- Vi havde en klar mundtlig aftale med Helene Kindberg og hendes agent. Vi var enige om alle vilkår, og hun havde sagt ja til at komme tilbage til Herning-Ikast. Vi nåede sågar at snakke om, hvornår skiftet skulle offentliggøres, og hvornår hun skulle have taget pressebilleder.

- Hun fortrød så i sidste øjeblik og sendte os aldrig kontrakten retur med sin underskrift, hvilket vi selvfølgelig er ærgerlige over og også synes er dårlig stil. Men omvendt har vi ingen interesse i at få en spiller, som pludselig hellere vil være et andet sted, siger Daniel Grønhøj, direktør i Herning-Ikast Håndbold.

Jeg kan godt forstå, Herning-Ikast føler sig snigløbet

Bent Nyegaard, hĂĄndboldekspert for TV 2 SPORT

22-ĂĄrige Kindberg erkender, at hun var langt og i en god dialog med Herning-Ikast.

- Jeg syntes, de havde nogle spændende ting at sige. Det var en svær beslutning, men jeg skulle mærke efter i maven, hvad der føltes rigtigt for mig, og det var at blive her.

- Det er en del af gamet, at man kommer til at skuffe nogen, og det er aldrig sjovt. Men sådan er det bare. Det er nok ikke første gang, de har oplevet det, siger hun til TV 2 SPORT.

Vil beholde profiler i længere tid

Bent Nyegaard, håndboldekspert for TV 2 SPORT kan sagtens sætte sig ind i, hvorfor Herning-Ikast betragter Kindbergs handling som dårlig stil.

- En mundtlig aftale er i realiteten lige så gældende som en skriftlig, fordi du har givet tilsagn. Men selvfølgelig er der i alle de her seancer fortrydelsesret, og det er noget, Kindberg har benyttet sig af. Jeg kan godt forstå, Herning-Ikast føler sig snigløbet, men det er også en del af hverdagen, pointerer han.

Faktum er dog, at det er den grønne trøje, som Kindberg skal trække over hovedet de næste to sæsoner, og det er cheftræner Jakob Andreasen ganske tilfreds med.

- Det er et signal udadtil, at vi vil mere. Over tid har vi lavet mange gode spillere, sendt dem videre og ønsket god vind. Nu vil vi gerne arbejde længere tid med dem og holde på dem og bygge dem mere op, siger han.

Helene Kindberg er selv klar pĂĄ at tage mere ansvar i klubben.

- Det føles rigtigt at blive i Silkeborg og bygge videre på det, vi har skabt, for vi har skabt noget rigtig godt. Jeg vil gerne være en af dem, der går forrest her i klubben og forhåbentlig skabe nogle gode resultater.

Silkeborg-Voel ligger nummer otte i den danske kvindeliga med otte point efter ni kampe. Herning-Ikast, som er regerende pokalvinder, ligger pĂĄ femtepladsen med 11 point.