Håndbold

Håndboldens 1. division lukker ned

De næstbedste håndboldrækker lukker i minimum fire uger som følge af coronarestriktionerne i Danmark.

Håndboldene kommer til at ligge stille i 1. division for både mænd og kvinder.

Ligaerne lukker ned med øjeblikkelig virkning, bekræfter Divisionsforeningens direktør Thomas Christensen over for TV 2 SPORT, efter at Skive Folkeblad erfarede nyheden.

Det sker, fordi ligaerne ikke er undtaget af forsamlingsforbuddet i Danmark. Derfor vil 1. division ligge stille i mindst fire uger, da maksimalt 10 personer må samles til og med 23. november.

- Det er ikke en beslutning, vi har truffet. Den er truffet inde på borgen – i den bekendtgørelse, de præsenterede fredag aften, siger Thomas Christensen.

- Der var nogle undtagelser for forsamlingsforbuddet – blandt andet professionel idræt. De har meddelt os, at ligaerne må fortsætte. Det må 1. division ikke.

Thomas Christensen oplyser, at cirka 160 spillere er på kontrakt i 1. divisionsklubberne. Derudover har klubberne ansatte i andre funktioner.

- Vi havde selvfølgelig håbet på, at vi kunne fortsætte med at spille. Der er en del arbejdspladser, fordi mange af klubberne kører et professionelt setup. Det er rigtigt ærgerligt, at det får konsekvenser for alle klubberne.

- Vi har fået lovning på kompensation, men det hjælper os jo ikke på den korte bane, slutter Thomas Christensen.

Påvirker også træning

Kvindernes 1. division tæller 12 hold, mens herrernes 1. division rummer 14 klubber.

Da de er ramt af det generelle forsamlingsforbud, må klubberne maksimalt samles 10 personer over 21 år til eventuelle træningspas.

De udsatte kampe bliver genplaceret, når der er mulighed for det.