VM håndbold

Lauge hylder VM-boble: - Kan ikke love, at jeg var stillet op uden

Hverken Rasmus Lauge eller Niklas Landin mener, at det bliver meget anderledes end andre slutrunder, når de i januar skal spille VM i en boble.

Nyheden om en VM-boble bliver vel modtaget hos landsholdsstjernen Rasmus Lauge.

Uden en form for isolation fra omverdenen kunne han godt have set afbuddene vælte ind over håndboldmesterskabet i Egypten i januar.

Selv har han også gået med tankerne om et VM-afbud.

- Jeg kan ikke love, at jeg var stillet op, hvis ikke de (det internationale håndboldforbund, IHF, red.) kunne love en eller anden boble for eksempel. Det havde da været i mine overvejelser, siger Rasmus Lauge til TV 2 SPORT.

- Nu må vi se, hvordan det kommer til at forløbe, men for mig er det den eneste måde, det kan lade sig gøre på.

Mine tanker går ikke på VM. På ingen måde

Niklas Landin, håndboldmålvogter

Også landsholdsanfører Niklas Landin er glad for IHF's plan om at afvikle VM i en boble.

- Det kommer heller ikke bag på mig, at Egypten kan finde på at gøre sådan. Så alt i alt tænker jeg, at hvis VM bliver afholdt, er det nok den rigtige løsning at gå ind i en boble, siger målvogteren til TV 2 SPORT.

Boble ændrer ikke noget

Begge spillere er enige i, at en boble ikke kommer til at gøre slutrundeoplevelsen meget anderledes, end hvad de er vant til.

- Nej, det er det samme. Vi er inde i en boble uanset hvad. Nu bliver vi sandsynligvis bare holdt på et hotel og på den måde ikke få lov til at gå rundt og se seværdigheder, som man måske ville på fridage. Men i virkeligheden tror jeg ikke, at det gør den helt store forskel, siger Lauge.

- Det fungerede fint til OL (i Rio i 2016, hvor Danmark vandt guld, red). Der lever man også i en boble, hvor man er inde i OL-byen og ikke rigtig ser nogen biler. Man ser ikke rigtig noget nyt andet end en masse atleter. Så det kommer til at være det samme, siger Landin.

Lige nu fylder VM dog ikke meget hos Niklas Landin. Faktisk overhovedet ikke.

- Mine tanker går ikke på VM. På ingen måde. Mine tanker går på, hvor lang tid vi kan blive ved med at spille Champions League og bundesligahåndbold. Så det er egentlig det, mit håb går på, og så kommer VM på et eller andet tidspunkt om et par måneder, siger han.

Får svært ved at efterleve en bestemt retningslinje

Ud over at ville holde aktørerne i en boble indfører IHF også en lang række regler og retningslinjer, der skal være med til at holde coronavirussen ude.

Blandt andet skal spillerne undgå at røre sig selv i ansigtet efter at have haft kampbolden eller andet udstyr i hænderne.

Landstræner Nikolaj Jacobsen anser imidlertid dette som værende svært.

- Man sveder, og man kan få harpiks eller et slag i hovedet, og så er man jo nødt til at røre sig i ansigtet. Man kan selvfølgelig tænke over det, men det bliver svært at efterleve, siger han til TV 2 SPORT.

VM skal efter planen spilles fra 13.-31. januar.