Ligaprofil forlader Nykøbing Falster før tid

Dione Housheer ligger nummer tre på topscorerlisten i Kvindeligaen og har været en afgørende spiller hos Nykøbing Falster.

En stor håndboldprofil er på vej til en endnu større håndbolddestination.

Det står klart, efter Nykøbing Falster fredag aften har meddelt, at hollænderen Dione Housheer forlader klubben et år før tid, når 2020/21-sæsonen er færdigspillet.

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at Dione træder et step op

Jakob Larsen, cheftræner i NFH

Dione Housheer forlængede ellers sidste år sin kontrakt, så den løb frem til sommeren 2022, men i sin kontrakt fik hun også en klausul, så hun havde mulighed for at skifte klub før tid. Derfor bliver Final 4-stævnet i juni næste år sidste gang, Nykøbing Falster kan glæde sig over hollænderens kvaliteter.

- Jeg har været i klubben tre år efter denne sæson, og jeg kan mærke på mig selv, at jeg gerne vil have nye udfordringer og et nyt eventyr. Samtidig skulle jeg beslutte mig inden 1. december, så derfor har jeg truffet beslutningen om at smutte efter denne sæson, siger Housheer i en udmelding fra klubben.

Her skriver NFH også, at klubben vil modtage et transferbeløb for Housheer. Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er det Odense Håndbold, der lige nu er meget tæt på at lande en aftale med hollænderen.

"Jeg græder med det ene øje"

Cheftræner i Nykøbing Falster, Jakob Larsen, ser med blandede følelser på klubskiftet.

- Jeg er ærgerlig på vores vegne, det er der ingen tvivl om. På den anden side glæder det mig, at vi endnu en gang kan sende en fantastisk spiller videre i systemet. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at Dione træder et step op. Hvor det bliver, kan kun fremtiden vise, lyder det stadig hemmelighedsfuldt fra Jakob Larsen i klubbens udmeldinger.

- Jeg græder med det ene øje, men jeg glæder mig også med det andet, for jeg ved, Dione har store ambitioner med karrieren, og hun skal nok nå meget længere, end det hun har vist indtil videre, tilføjer han.

Efter ni ligakampe i denne sæson ligger Dione Housheer nummer tre på topscorerlisten med 59 mål. Også på assist-listen er hun godt med, hvor hun har stået for 25 målgivende afleveringer til holdkammeraterne.

I Kvindeligaen ligger NFH øjeblikkeligt på en sjetteplads med ni point.