Håndbold

- Selvfølgelig er vi nedtrykte, siger Spellerberg

Forsamlingsforbuddet har ramt ned i 1. division, som nu skal træne i små hold og har fået ryddet kampkalenderen.

Bo Spellerberg og resten af landets næstbedste håndboldrække kommer til at følge nøje med i nyhederne den kommende tid.

Den tidligere landsholdsspiller er spillende træner i HØJ Håndbold, og han og hans kolleger fik torsdag besked på, at de ikke må spille kampe på grund af coronarestiktionerne, som indtil videre gælder frem til og med 23. november.

- Selvfølgelig er vi nedtrykte. Det er jo det, som vi alle går op i og glæder os til. Men når vi kigger os omkring, kan vi jo godt se, at der er andre, der er meget voldsommere ramt end os. Så vi må gøre vores bedste og leve op til det, siger Bo Spellerberg til TV 2 SPORT.

Selvom de fleste spillere i HØJ Håndbold er tilknyttet på kontrakter, er det ikke tilfældet for flere af deres konkurrenter i rækken.

Må tænke alternativt

Derfor hører de ind under amatører, hvorfor forsamlingsforbuddet på maksimalt ti personer gælder. Udover et ryddet kampprogram går det også ud over holdets træningspas. Her bliver den spillende træner nødt til at de dele spillerne op i hold.

- Det kræver, at man skal finde på alternative løsninger. Det ville være en rigtig ærgerlig situation, hvis vi skal gå en til to måneder uden at skulle spille seks-mod-seks for eksempel. Derfor håber vi selvfølgelig, at der kan blive lukket op for, at vi kan træne sammen – og så må vi se på kampene efter det, siger Spellerberg.

Står det til Divisionsforeningens direktør, Thomas Christensen, er der da heller ikke noget, han hellere ville, end at kunne give holdene lov til at spille og træne under normale betingelser igen.

- Det er ikke en beslutning, vi har truffet. Den er truffet inde på borgen – i den bekendtgørelse, de præsenterede fredag aften, sagde Thomas Christensen torsdag.

Herrernes 1. division tæller 14 klubber, mens kvindernes ditto rummer 12 hold.