Håndbold

Positiv coronatest sender medarbejdere hjem fra landsholdssamling

Et stabsmedlem omkring herrelandsholdet er ramt af coronavirus. Derfor er to medarbejdere blevet sendt hjem fra landsholdslejren.

Det er stort set umuligt at holde coronasmitte ude af landsholdsboblen. Det er et positivt testresultat i landsholdslejren mandag aften et bevis på.

Her er en ansat omkring det danske herrehåndboldlandshold nemlig testet positiv for coronavirus.

Det skriver Dansk Håndbold Forbund (DHF) i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om en administrativ medarbejder, der, sammen med alle øvrige personer i landsholdslejren, blev testet ved ankomsten mandag formiddag.

Da den pågældende medarbejder har været i tæt kontakt med et andet stabsmedlem i løbet af dagen, er denne medarbejder også blevet sendt hjem.

Der ikke er konstateret yderligere smitte i lejren.

DHF og spillere er fortrøstningsfulde

Morten Henriksen, sportschef i DHF, fortæller, at den positive test er en indikation på, hvor svært det er at holde coronasmitte helt ude.

- I landsholdstruppen er vi underlagt en meget streng hygiejne-protokol, som skal forsøge at forhindre, at der opstår coronasmitte. Men selvom vi følger den i alle henseender, er det altså alligevel lykkedes for en af os at bringe coronasmitte med ind i lejren.

- Heldigvis har den pågældende medarbejder ikke på noget tidspunkt været i det, myndighederne kalder for ’tæt kontakt’ med spillerne. Desuden har alle båret mundbind, som retningslinjerne i vores protokol foreskriver, så vi er meget fortrøstningsfulde i forhold til, at der ikke opstår smittespredning, lyder det.

Netop forholdsreglerne er noget, som den danske landsholdsfløj Lasse Svan føler sig tryg ved - også selvom han ikke afviser, at der kan komme flere tilfælde i den nærmeste fremtid. Det fortalte han til TV 2 SPORT mandag aften.

- Det er selvfølgelig en overraskelse for os alle sammen. Heldigvis drejer det sig om en person, som ikke har været i kontakt med os spillere.

- De forholdsregler, som vi har taget indtil videre, er nogle, som jeg er meget tryg ved. Og skulle der opstå yderligere tilfælde fremadrettet, så er jeg sikker på, at vi finder ud af det. Der bliver passet godt på os, hvilket jo også er nødvendigt. Både i forhold til vores klubber, men også for vores eget helbreds skyld, sagde den 37-årige fløj.

"Nervepirrende"

DHF's hygiejneprotokol foreskriver, udover jævnlige tests, at man også foretager temperaturmålinger og generelle sundhedstjek. Ved disse har medarbejderen ikke udvist symptomer.

Hygiejneprotokollen anviser ikke øvrige forholdsregler end at isolere den smittede og kollegaen, da de ikke har været i tæt kontakt med andre personer.

En anelse nervepirrende, fortæller Morten Henriksen.

- Selvom vi er fortrøstningsfulde i forhold til, at medarbejderen ikke har været i nærkontakt med nogen af os ud over den anden medarbejder, som også er sendt hjem, så er det da en anelse nervepirrende, at vi ikke skal foretage os andet. Det kan jeg ikke komme udenom.

- For hændelsen her har vist, at vi aldrig kan være helt sikre, når det kommer til corona, på trods af vores meget strenge protokoller. Nu håber vi bare, at alle kan fremvise en negativ test, næste gang vi bliver testet onsdag, siger sportschefen.

Det danske herrelandshold spiller deres første EM-kvalifikationskamp 4. november mod Schweiz.

OBS: Onsdagens kamp er udskudt på grund af coronavirus i nærheden af det schweiziske landshold.