Håndbold

- Vi skal vise verden, at vi er bedre end det, siger Mikkel Hansen

Mikkel Hansen og Henrik Møllgaard har alle intentioner om at revanchere sig fra nedturen i EM i Sverige, når de går på banen mod Schweiz og Finland.

Revanche, hævn og oprejsning.

Målet er klart, når de danske håndboldherrer træder ind på halgulvene til ugens EM-kvalkampe mod Schweiz og Finland, hvor fokus er på at bevise, at de kan præstere bedre end ved EM i Sverige i starten af året.

Det fortalte Mikkel Hansen til TV 2 SPORT på mandagens pressemøde.

- Vi skal vise os væsentligt bedre frem og sætte en streg under, at vi har et højere niveau end det, vi viste i Sverige.

- Det er en stor motivationsfaktor i sig selv. Vi skal vise hele håndboldverdenen, at vi er bedre end det, lød det.

Det er første gang i 10 måneder, at landsholdet atter er samlet efter det tidlige exit fra EM i nabolandet. Derfor har der ikke været mulighed for at evaluere slutrunden internt på landsholdet.

Danmark forpurrede deres chance for en plads i mellemrunden efter et nederlag til Island og et uafgjort resultat mod Ungarn. De endte dermed på en skuffende tredjeplads i gruppe E.

- Vi har jo ikke de vildeste minder derfra. Heldigvis. Så det sidder ikke som sådan i kroppen. Men det er klart, vi skal have snakket om de få ting, der gik godt og alle de ting, hvor vi ikke var gode nok, fortalte PSG-spilleren.

Lang tid siden

Henrik Møllgaard, der i øjeblikket topper den danske håndboldliga med sin klub Aalborg, mener, at landsholdet skal lære af alle de ting, der gik galt i Sverige.

Men selvom spillerne kan gense nok så mange videosekvenser af nedturen, så bliver det en udfordring at grave det hele frem, fordi det ligger så mange måneder tilbage.

- Frisk i erindringen er det jo ikke. Og der godt nok sket mange ting siden. Vi kan sagtens finde undskyldninger i strukturen og rækken af kampe, men der var også nogle faresignaler undervejs, hvor vi blev bange for at spille. Sådan nogle ting bliver vi nødt til at snakke om, så det ikke sker igen.

- Jeg synes, det er fint lige at få rundet det hele af. For er der noget, vi kan tage med, så skal vi også bruge det konstruktivt, fortalte den stærke bagspiller.

EM-kval i november

  • Danmark – Schweiz, 4. november i Aarhus
  • Finland – Danmark, 7. november i Helsinki

Coronapandemien har gjort det svært

To aflyste træningssamlinger har spoleret en stor del af arbejdsåret for håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen, der allerede om to måneder skal forsvare VM-titlen i Egypten.

Men først venter de to vigtige kvalifikationskampe.

Alt det, han skulle have arbejdet med efter nedturen ved EM i januar, er dog blevet ødelagt af coronapandemien. Og det har gjort det hele lidt mere udfordrende.

- Det er selvfølgelig vanskeligt for vores udvikling. Jeg tror, det gælder for stort set samtlige landshold, at vi er blevet bombet tilbage, sagde Nikolaj Jacobsen.

Du kan se den vigtige kvalifikationskamp mod Schweiz på torsdag fra 19:30 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.