Håndbold

Danmark banker Finland i EM-kvalen

Danmark levede op til forventningerne og vandt stort på udebane mod Finland.

For anden gang på en uge hentede Danmark en sikker sejr i EM-kvalifikationen.

  • Finland - Danmark: 22-40
  • Pausestilling: 11-19
  • Topscorer: Johan Hansen, 11 mål
  • Kvalifikation til EM 2022
  • Danmark fører gruppen efter to kampe

- De kampe her er aldrig nemme. Man kan næsten kun skuffe, men vi startede koncentreret ud, siger landstræner Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

Lyn-analyse

Der blev strammet fint op i anden halvleg. Der var mange gode momenter og gode præstationer. De danske fløje har med meget få undtagelser leveret godt gennem hele kampen, og 6-0-forsvaret fungerede fint i anden halvleg.

Johan Hansen i hopla

Danmark fik en yderst fornuftig start på kampen, og Johan Hansens åbningsmål var et varsel for resten af første halvleg.

Hansen var sikker i sine afslutninger, og med tre scoringer i kampens første minutter sikrede højrefløjen et solidt, dansk forspring.

Johan Hansen kom ind fra sin fløj i kampen mod Finland og gjorde det til 1-0-. Video: TV 2 Sport

Trods føringer på 4-0 og 8-4 var landstræner Nikolaj Jacobsen dog ikke helt tilfreds. Cirka midt i første halvleg kaldte han sine spillere sammen i en timeout for at efterlyse effektivitet fra de andre spillere.

- Vi har brændt for mange hundredeprocents chancer. Det handler om koncentration nu, sagde landstræneren blandt andet.

Efter trænerens opsang trak Danmark endnu længere fra Finland takket være endnu flere scoringer af Johan Hansen.

Med sin scoring nummer otte på otte forsøg bragte Hansen Danmark foran 16-8, og få minutter senere gik de to hold til pause med 19-11 på måltavlen.

Debut til Mathias Gidsel

Kort inde i anden halvleg fik GOG-spilleren Mathias Gidsel debut på landsholdet. Højrebacken blev skiftet ind i truppen lørdag formiddag sammen med Nikolaj Markussen, og de kom ind på et meget koncentreret hold, der hurtigt øgede føringen til 24-12.

Derfra lukkede Danmark godt af i forsvaret, og det forhindrede Finland i at skabe spænding om resultatet.

Debutanten Gidsel scorede tre gange, mens Johan Hansen noget usædvanligt brændte et par chancer i angrebet. Det ødelagde dog ikke billedet af et suverænt dansk landshold, der helt fortjent vandt komfortabelt i Finland.

I Nikolaj Jacobsens landskamp nummer 50 som landstræner vandt Danmark 40-22.