Håndbold

Dansk topscorer efter storsejr: - Jeg er glad og stolt

Johan Hansen fik fuld spilletid i lørdagens kamp, og det kunne ses på Danmarks måltavle mod Finland.

Først var der én, så var der to og ved slutfløjtet var der elleve.

Udover kampens første scoring, stod Johan Hansen for yderligere ti scoringer, da han sammen med resten af landsholdet lørdag bankede Finland 40-22 i EM-kvalifikationen.

- Jeg er glad og stolt, sagde Johan Hansen til TV 2 SPORT efter kampen og tilføjede:

- Det betyder utrolig meget at spille for landsholdet. Vi er mange dygtige spillere, så det får man ikke altid lov til. Jeg nyder hvert minut, jeg får på banen, og når man så får lov til at spille 60 minutter, så er det fremragende.

Tilfreds landstræner

Selvom højrefløjens scoringer var med til at sikre Danmark en sikker start på kampen, var det dog ikke en helt tilfreds landstræner, der kaldte sine spillere til timeout i første halvleg.

- Jeg synes, vi starter godt ud, men så kommer der en fase, hvor vi defensivt misser nogle aftaler, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT og uddyber:

- De her kampe er aldrig nemme, fordi man næsten kun kan skuffe. Men ellers er jeg grundlæggende meget tilfreds.

Trods en blandet dansk præstation i kampens første 30 minutter, var der dog overskud til at ændre taktik i kampens sidste halvdel.

- Vi får brugt specielt anden halvleg til at prøve nogle andre opstillinger af, så dem, der ikke altid spiller så meget får noget tryghed, i de ting, vi laver. Og så var det fint at få Mathias Gidsel på banen til en fin debutkamp.

Kort inde i anden halvleg fik GOG-spilleren Mathias Gidsel debut på landsholdet.

Højrebacken blev skiftet ind i truppen lørdag formiddag sammen med Nikolaj Markussen, og med tre scoringer bidrog debutanten også til den danske storsejr.

To sejre ud af to mulige

Med dagens EM-kvalifikationskamp mod Finland har Nikolaj Jacobsen nu stået i spidsen for 50 landskampe for Danmark.

Og lørdagens overbevisende sejr på 40-22 blev dermed afslutningen på en god uge for den danske landstræner, der også torsdag vandt i EM-kvalifikationen mod Schweiz.

- Når jeg ser på begge kampe, så er det to sikre sejre. Og det var det, vi gik efter som udgangspunkt.

- Og så er jeg meget tilfreds med at flyve herop og vinde med 18 mål.

Efter to kampe og to sejre fører Danmark derfor nu gruppen