Håndbold

Landsholdsspiller smadrede sko med finte: - Det er vanvittigt

Da Füchse Berlin-spillerens sko gik i stykker under landskampen, måtte han låne en ny af sin holdkammerat.

En spektakulær scoring og en ødelagt sko blev overskriften på Jacob Holms landskamp mod Finland.

I anden halvleg stod han ikke blot for god underholdning med sin imponerende dribletur og efterfølgende scoring. Han sørgede også for et sjældent syn, da han sled sålen af sin sko.

- Det var lidt uheldigt. Jeg synes egentlig, at det er en god sko, men den gav op, sagde Jacob Holm om episoden til TV 2 SPORT.

Sko-showet sneg sig da heller ikke uden om TV 2 SPORTs kommentatorboks.

- Jeg så lige, at holdlederen på det danske hold, Kai Johannsen, løb ud i omklædningsrummet. Jeg tror simpelthen, at Jacob Holms ene sko gik i stykker. Der er noget galt med sålen, sagde håndboldkommentator Thomas Kristensen.

- Det er svært at spille i bare fødder.

Heldigvis for Jacob Holm havde Thomas Kristensen set rigtigt, og kort efter kom holdlederen tilbage i hallen med en lånesko til backen.

- Det var Nikolaj Øris’ sko, jeg lånte. Vi bruger heldigvis samme størrelse og samme sko, sagde Jacob Holm til TV 2 SPORT efter kampen.

'Eksplosiv i fodfinter'

I håndboldstudiet efter kampen fik de også talt om Jacob Holms skosituation.

- Det er altså meget spøjst. Han er så eksplosiv i de her fodfinter, at han kommer til at træde sålen af selve skoen, så den flækker, sagde håndboldekspert Daniel Svensson og tilføjede:

- Det viser, hvor meget overført energi, der ligger i de ben.

- Ja, det er vanvittigt. Der er virkelig tryk på, når Jacob Holm kommer helt ud i bredstående. Så trykker han mange kilo igennem sine sko for at komme modsat i sine forflytninger, tilføjede håndboldekspert Claus Møller Jakobsen.

Eksperterne var enige om, at det var godt fodarbejde af den 25-årige dansker, der var årsag til den ødelagte sål.

- Jeg har ikke prøvet det dér. Men jeg har heller ikke en fodfinte, der er i nærheden af Jacob Holms, sagde Claus Møller Jakobsen.

- Jeg har faktisk prøvet det en enkelt gang. Men det handlede nok mere om, at skoen ikke var så god, sagde Daniel Svensson.

Jacob Holm stod for fem scoringer, da Danmark lørdag slog Finland 40-22.