EM håndbold

EHF stiller ultimatum til Danmarks EM-medvært

EHF tror fortsat på, at det lykkes at finde en løsning, så Norge og Danmark i fællesskab kan afholde EM.

En uge.

Så lang tid har det norske håndboldforbund til at finde en løsning med de norske myndigheder i forhold til at afholde EM.

Det europæiske håndboldforbund, EHF, oplyser i en pressemeddelelse, at de forventer en afklaring tirsdag morgen.

Det er grupperne C og D med lande som eksempelvis Norge, Holland, Rumænien og Tyskland, som skal spille i Norge. De to andre grupper skal spilles i Herning.

- De berørte lande er blevet informeret om situationen og om den endelige beslutning i starten af næste uge. EHF tror dog fortsat på med en fælles interesse hos en motiveret organisationskomité, at vil det lykkes at afholde et topevent i de to lande, skriver EHF i en pressemeddelelse.

Uretfærdigt med forskellige regler

Det er strenge coronarestriktioner i Norge, som gør, at værtsskabet har været til debat.

I landet har de lavet en regel om, at hvis én spiller tester positiv for coronavirus, sendes hele holdet hjem. Det samme gælder for holdet, det coronaramte mandskab senest har spillet mod.

Anderledes forholder det sig i Danmark. Det har fået Herning-Ikast-spillerne Stine Skogrand og Ingvild Bakkerud til at kalde det uretfærdigt med forskellene i de to lande.

DHF-formand Per Bertelsen har tidligere givet udtryk for, at Danmark godt kan løfte opgaven alene, hvis det skulle blive nødvendigt.

- Vi kan rent turneringsmæssigt godt løse det. Der er jo en hel masse logistiske opgaver, vi så lige pludselig skal til at løse. Det tror jeg på, at vi kan, med den erfaring vi har. Men indtil nu er det Norge, der har den halvdel af turneringen, og så må vi se, hvad der så kommer, sagde han til TV 2 SPORT.

Da formanden gav disse citater, var det stadig planen, at både Herning og Frederikshavn skulle være værtsbyer.

Siden da er Nordjylland lukket ned i en måned, og DHF valgte at droppe Frederikshavn og kun have Herning som værtsby.

EM i kvindehåndbold afvikles fra 3.- 20. december.