EM håndbold

Landstræner og ekspert ærgrer sig over stjernes afbud: - Det er alvorligt

EM-truppen uden Maria Fisker viser ifølge Bent Nyegaard, at kvaliteten på venstre fløj er mangelfuld.

Eksperterne var sikre. Landstræneren ville også have hende med.

Men Maria Fisker valgte selv at give afkald på en plads til EM, fordi hun ikke kunne se sig selv i et coronaboblekoncept så lang tid væk fra sin etårige søn.

Bent Nyegaard, som er håndboldekspert på TV 2 SPORT, mener, det har stor betydning for landsholdet at undvære hende.

- Det er alvorligt med Fisker. Også fordi hun kom tilbage for fuld styrke i Golden League, hvor hun var en sikker straffekastsskytte. Kvalitet fornægter sig ikke, og det besidder Fisker, siger Nyegaard.

Manglende kvalitet på venstre fløj

Danmarks landstræner, Jesper Jensen, ærgrer sig ligeledes over afbuddet, men han respekterer beslutningen.

- Jeg vil gerne have så godt et hold som overhovedet muligt, men når Fisker vælger det, så skal hun vælge det. Det er også ud fra, vi beder spillerne om at præstere på det allerypperste, når de så kommer til en slutrunde. Og hvis de ikke kan det, så bliver vi irriteret.

- Så når Fisker vurderer, hun ikke kan optimere sin præstation til en slutrunde, så skal jeg have dyb respekt for, at hun vælger at sige fra.

Med Fiskers afbud har Jesper Jensen i stedet kun valgt at udtage én venstre fløj til EM.

Det siger noget om Danmarks manglende dybe kvalitet på den position, mener Nyegaard. Ligesom han også peger på stregpositionen.

- Der ser man problemfeltet, når Jesper Jensen mister sit førstevalg. Jeg er meget enig i udtagelsen af Lærke Nolsøe, men kvaliteten derefter er mangelfuld. Det er det samme på stregen, hvor Kathrine Heindahl er det store omdrejningspunkt, men hvor Rikke Iversen og Majbritt Toft Hansen mangler international erfaring og kvalitet.

- Det gør, at en af akilleshælene de senere år har været angrebsspillet. Og det, tror jeg, er en af de store fokusområder. Så man ikke bliver løbet over ende den anden vej ved at få afsluttet angrebene med kvalitet, siger Nyegaard.

Danmark er lige under de bedste

Men hvordan står Danmark så i forhold til rivalerne, når EM begynder 3. december? Forholdsvis godt ifølge håndboldeksperten.

- Det er en stærk og fin trup. Især når jeg kigger på målvogtere og defensiven og den mulige gevinst, der ligger i, at et dansk landshold for alvor kan få fat i et af de store minuspunkter de senere år - nemlig kontraspilet. Der var tendenser til det i Golden League. Det fundament, tror jeg, kommer endnu mere til udtryk ved EM.

- Når jeg så skal vurdere chancerne, så ser jeg bort fra Norge, Rusland og til dels Frankrig. Derefter er Danmark i en pulje på syv-otte lande, hvor også VM-finalisterne fra Spanien og Holland er med. Der er ikke nogen af de hold, som Danmark ikke kan slå. Det er så også et faktum, at Danmark kan tabe til de fleste af dem. Jeg har en tro på, at Danmark kommer godt igennem den indledende pulje, og jeg tror også på, at Danmark på den gode turnering og på de gode dage om muligt kan kvalificere sig til en semifinale.

Danmark er i pulje med Frankrig, Montenegro og Slovenien. Første kamp er mod sidstnævnte 4. december.