EM håndbold

Moderhjertet kunne ikke holde til at undvære kram fra etårig søn

Maria Fisker vil kun spille med på landsholdet, hvis hun føler, hun kan være der og præstere 100 procent.

Fire uger uden fysisk kontakt med sin etårige søn var for lang tid.

Det vurderede landsholdsspilleren Maria Fisker, og hun meldte derfor fra til EM i december.

- Hvis vi går hele vejen og spiller de sjove kampe, så ville det være en måned uden ham. Det der med ikke at kunne få lov til at give ham et kram eller se ham en time i løbet af nogle dage. Det kunne mit moderhjerte ikke holde til, fortæller hun til TV 2 SPORT.

Normalt under en håndboldslutrunde er der ellers tid til at ses med familien undervejs.

For at undgå coronasmitte skal spillerne dog være i en form for boble, hvor de ikke har kontakt med nogen uden for landsholdet.

Med udsigten til det uden sin søn var der ikke andet for at melde afbud.

Var det en svær beslutning?

- Det var det, men omvendt var det også en nem beslutning, for min mavefornemmelse var bare 100 procent på, hvad der var det rigtige for mig. Så både og. For det var en kæmpe ære at være på landsholdet, men man skal også have respekt for at kunne præstere, når man er der.

Selvom Jesper Jensen først offentliggjorde EM-truppen uden Fisker ud tirsdag, så var det lang tid siden, at Viborg-fløjen selv gav landstræneren beslutningen.

Det var under Golden League-turneringen i begyndelsen af oktober.

Her fejrede hun blandt andet sin 30-års fødselsdag ved at blive topscorer mod Montenegro og tangere sin egen rekord med otte mål i en kamp.

Det er netop de præstationer, som TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard ærgrer sig over, at Danmark ikke får glæde af ved den kommende slutrunde.

- Det er alvorligt med (tabet af, red.) Fisker. Også fordi hun kom tilbage for fuld styrke i Golden League, hvor hun var en sikker straffekastsskytte. Kvalitet fornægter sig ikke, og det besidder Fisker, siger Nyegaard.

Danmark er i gruppe med Frankrig, Montenegro og Slovenien ved EM. Slutrunden afvikles fra 3.- 20. december.