EM håndbold

EM-debutanters indbakke glødede

Jesper Jensen har udtaget fire slutrundedebutanter til EM i december, hvor Danmark spiller på hjemmebane.

Pling… Pling… Pling. Pling. Pling.

Lykønskningerne vælter ind fra venner, bekendte og alle mulige derimellem. Siden udtagelsen af Danmarks EM-trup har Majbritt Toft Hansen og Rikke Iversen haft travlt med at læse alle lykønskningerne.

- Der er aldrig væltet så mange beskeder ind. Fødselsdage kan ikke slå det. Det er en EM-udtagelse, der skal til, før det virkelig gløder i indbakken, fortæller Majbritt Toft Hansen til TV 2 SPORT.

Adskillige års slid på håndboldbanen har ført til dét, kun de færreste opnår. Ligesom Rikke Iversen står Majbritt Toft Hansen over for sin slutrundedebut sammen med Helena Elver og Andrea Hansen.

- Der er helt vildt. Folk har skrevet og ringet, og det er sindssygt fedt. Der er nogle af de gamle klubtrænere, jeg havde som U16 eller U14 – og nogle af dem, jeg spillede sammen med, da jeg gik i folkeskolen, der har skrevet, siger Rikke Iversen og tilføjer:

- Der er mange, hvor jeg tænker: ”Nå ja, det er rigtigt. Du var min U12-træner.” Der er rigtig mange gode og betydningsfulde folk, der har skrevet. Der er også dem, jeg ikke havde set komme, der gør oplevelsen endnu bedre.

Ud over de utallige lykønskninger har Rikke Iversen og Majbritt Toft Hansen flere ting tilfælles inden EM i Herning og Trondheim. De to stregspillere har nemlig begge søskende – henholdsvis Sarah Iversen og René og Henrik Toft Hansen – der har prøvet at spille en slutrunde, men nu har de et endnu klarere billede af, hvad det vil sige at stå foran en slutrunde.

- Folk jeg har mødt alle mulige steder skriver tillykke. Så går det op for én, hvor mange der følger med, og hvor mange der glæder sig til at heppe på Danmark til december, siger Majbritt Toft Hansen.

- Det viser, der er en opbakning og en forventning til, at man går ind og viser, at man har kæmpet hele den lange vej. Nu er vi der endelig, mens folk følger med derhjemme, tilføjer Rikke Iversen, der blev efterudtaget til VM 2017 men aldrig var en del af Danmarks trup.

Danmarks EM-gruppekampe spilles i Herning den 4., 6., og 8. december mod henholdsvis Slovenien, Montenegro og Frankrig.