EM håndbold

Fisker vil "overhovedet ikke afvise" EM trods afbud

Maria Fisker vil bestemt ikke afvise, at hun vil spille mellemrunden ved EM, hvis Jesper Jensen slår på tråden.

Beslutninger er kun gældende, indtil man ombestemmer sig.

Maria Fisker var selvskrevet i EM-truppen til den forestående håndboldslutrunde, men Viborg-spilleren meldte fra, da hun ikke kunne se sig selv i et boblekoncept så lang tid væk fra sin familie.

Men måske er der alligevel håb for, at landstræner Jesper Jensen og de danske landsholdskvinder kan få glæde af Fiskers kvaliteter fra venstrefløjen, skulle de nå frem til mellemrunden.

- Jeg vil ikke afvise det overhovedet. Hvis Jesper vurderer, at jeg på et tidspunkt kan bidrage i turneringen, så har han mit nummer i hvert fald, og han er altid velkommen til at ringe, fortalte hun til TV 2 SPORT i optakten til torsdagens topbrag mellem Viborg og Esbjerg.

Eventuelle kampe i mellemrunden bliver for Danmarks vedkommende spillet i Herning 11., 13. og 15. december, hvilket vil betyde, at Maria Fisker ikke skal tilbringe tid væk fra sin familie i ligeså lang tid.

For at undgå coronasmitte skal alle spillerne befinde sig i en boble, hvor de ikke har kontakt med nogen uden for landsholdet under slutrunden. Under en håndboldslutrunde er der ellers normalt tid til, at de kan ses med familien undervejs.

Skulle Maria Fisker ikke tage del i slutrunden, selvom hun nu har kastet snøren i vandet, har hun fuld tillid til, at hendes landsholdskollegaer kan nå langt.

- Jeg er sikker på, at landstræneren har udtaget de helt rigtige piger. De skal nok komme til at toppræstere, lød det.

Håber på at få chancen en anden gang

Den 30-årige fløjspiller er godt klar over, at det ikke er hverdagskost at få muligheden for at spille en europæisk slutrunde.

Og til spørgsmålet om hendes afbud kan gå udover karrieren, svarer hun klart:

- Det kan det selvfølgelig. Men jeg skal ikke være en del af et landshold, hvis ikke jeg kan være der 100 procent.

- Så jeg håber selvfølgelig, jeg får chancen for at spille mig på en anden gang, fortæller hun.

Danmark spiller sin første indledende gruppekamp 4. december i Herning mod Slovenien.

Kampen kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY 20:30.