Håndbold

- Det er skandaløst, siger ekspert om norsk afbud til EM-værtskab

Norge har været alt for langsomme til at opgive deres EM-værtskab, mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

Mandag har det norske håndboldforbund meldt ud, at de ikke kan afholde EM sammen med Danmark.

Bare 17 dage før EM's begyndelse efterlader det Danmark alene som arrangør, og det er TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard mildest talt rystet over.

- Det er skandaløst. Det er ikke på grund af en udvikling af coronaen netop nu. Det har ligget fast længe. De sidste tre uger er alt blevet aflyst i Norge i diverse sportsgrene. De skulle have taget den her beslutning for 14 dage siden, siger han.

Nu skal der så findes en løsning, og hvis Danmark skal være enearrangør i stedet for medarrangør, skal der pludselig tages hånd om otte landshold ekstra, mens adskillige flere kampe også skal afvikles i danske haller.

I Norge forklarer man dog det sene afbud med, at man har gjort alt, hvad man kunne for at afholde mesterskabet sammen med Danmark.

- Vi har vendt hver en sten i håbet om at få mesterskabet til Norge. Nu er tiden kommet til at acceptere, at det ikke kan lade sig gøre med de retningslinjer, der gælder herhjemme, siger præsident i Norges Håndboldforbund, Kåre Geir Lio.

Danmark er verdensmestre i at afholde slutrunder

Bent Nyegaard køber dog ikke forklaringen og holder fast i, at det er alt for sent.

- Det har stået krystalklart, at Norge ikke ville blive klar til at arrangere det her med de norske restriktioner. Det er ærgerligt, at det har taget det norske håndboldforbund så lang tid, siger han.

Der skal handles hurtigt med slutrunden så tæt på, og her er der en stor udfordring.

- Den helt store hurdle er økonomien i det her. Det med at arrangere kan Danmark godt finde ud af, siger han.

For håndboldeksperten hæfter sig ved, at hvis der er et land, der skal kunne håndtere sådan en situation, så er det Danmark.

- Dansk Håndbold Forbund og Danmark er generelt verdens- og europamester i at arrangere slutrunder, siger han.

Dansk Håndbold Forbunds (DHF) generalsekretær, Morten Stig Christensen, fortæller til TV 2 SPORT, at man allerede er i gang med at se på en løsning, hvor Danmark overtager hele afviklingen af EM. Video: TV 2 Sport

Dansk Håndbold Forbund forhandler mandag om at overtage Norges del af værtsskabet og forventer at melde ud om en afklaring tirsdag.

TV 2 SPORT har været i kontakt med EHF-præsident Michael Wiederer, der endnu ikke ønsker at kommentere på situationen.

EM begynder 3. december.