EM håndbold

Der er stadig mange spørgsmål, hvis Danmark skal redde EM

Det europæiske håndboldforbund (EHF) og Dansk Håndbold Forbund (DHF) kan endnu ikke slå fast, om Danmark kan afholde EM efter Norges nej.

Med blot 16 dage til kvindernes EM-slutrunde bliver der arbejdet på højtryk for at redde mesterskabet.

Danmarks norske medværter trak sig mandag, og siden har DHF arbejdet på at se, hvorvidt det for Danmark er muligt at afholde slutrunden alene.

EHF og DHF havde i første omgang håbet på et endegyldigt svar tirsdag, men det håb skød DHF-formand Per Bertelsen ned mandag aften.

I en fælles pressemeddelelse skriver EHF, at der er mange tekniske, organisatoriske og økonomiske aspekter spørgsmål, som endnu er ubesvarede.

- EHF er taknemmelig for DHF's fleksibilitet og hurtige og positive tilgang til udfordringen. Vi er i konstant kontakt med vores danske venner og støtter dem, hvor vi kan, siger Martin Hausleitner, der er generalsekretær i EHF.

- Alle er klar over, at det her er en enorm opgave, og vi er heldige med at have en rutineret arrangør som Danmark, der er klar til at tackle opgaven.

- Men der er mange spørgsmål, som skal besvares. Omstændighederne taget i betragtning tror vi på, at en endegyldig - og positiv - beslutning ligger klar i slutningen af ugen.

Økonomisk udkast er på plads

DHF-formand Per Bertelsen valgte også at tage de optimistiske briller på mandag aften, hvor han og DHF gennem et halvt døgn havde arbejdet på muligheder for at overtage hele mesterskabet.

Han fortæller nu, at der et hav af større og mindre ting, der skal styr på. For eksempel guider, som skal følge og isoleres sammen med holdene. Og et nyt spillested og hoteller, som skal lukkes helt ned, så spillerne kan indtræde i en coronaboble.

Og så er der økonomien, som ifølge Per Bertelsen gælder et "større millionbeløb."

- Vi har lavet en aftale med det europæiske og norske håndboldforbund om, at vi laver et groft overslag. Det har vi gjort henover weekenden. Det har været et kæmpe arbejde at få de ender til at nå sammen, siger Per Bertelsen til TV 2 SPORT.

- Det lykkedes i aftes, og det har vi sendt videre. Jeg tror på, den økonomiske side nok skal lykkes, men vi er ikke færdige med det endnu.

EM-slutrunden spilles fra den 3. til 20. december.

Boxen i Herning bliver den ene lokation, som det hele tiden har været planen, mens Kolding er i spil til at huse kampene, der skulle være spillet i Norge.