EM håndbold

Norges nej til EM kan tvinge spillere til at holde jul i Danmark

Grundet Norges nuværende karantæneregler kan de norske spillere ende med at fejre jul i Danmark.

Mandag opgav Norge af afholde EM i december sammen med Danmark, der lige nu kigger på muligheden for alene at afholde slutrunden.

Farvellet til EM kan samtidig blive et farvel til jul hos familien for de norske spillere.

Blandt dem Marit Malm Frafjord, Kristine Breistøl. Marit Røsberg Jacobsen og Sanna Solberg, der til daglig spiller i Team Esbjerg.

- Heldigvis har det vi rigtig godt socialt, og jeg tror, vi piger kan få en fin jul sammen, siger Sanna Solberg til TV 2 SPORT.

- Men jeg vil selvfølgelig sidde her og savne min familie derhjemme. Julen er speciel, og det er en hyggelig familietid. Der vil helt sikkert være et familiesavn.

Restriktioner ved ankomst til Norge

Var EM blevet spillet i Norge, havde det ikke været noget problem, fordi spillerne allerede ville være i hjemlandet.

Men personer, der har opholdt sig i en rød zone, skal i ti dages karantæne efter ankomsten til Norge. Og Danmark er en rød zone.

- Vi håber, de letter lidt på restriktionerne til jul, men som det ser ud nu, er det hotelkarantæne i ti dage. Så er det bedre at sidde her i Danmark og fejre jul, må man sige, siger Solberg, der bakkes op af Marit Røsberg Jacobsen.

- Det bliver specielt, men vi er jo i undtagelsestilstande. Vi skal nok overleve en jul i Danmark. Det er okay. Vi har et godt miljø på holdet, så vi har snakket om, at vi skal have det hyggeligt uanset.

Stjerne klar til at ofre julen

Også Nora Mørk, der spiller i den hjemlige liga for Vipers Kristiansand, er klar på at ofre julen for at spille EM.

- Min familie ved, hvor meget lyst jeg har til at spille mesterskabet, og de bakker mig op. Om jeg så må sidde alene og fejre jul med familien på FaceTime, er det det værd. Uden tvivl, siger Nora Mørk.

Der er dog nogle forbehold i karantænereglerne, som kan gavne nogle af spillerne. Nora Mørk kan for eksempel tage de ti dage karantæne i sit hjem, fordi hun er bosat i Norge.

Desuden kan spillere, der kan bevise, at de tidligere har været smittet med Covid-19, undgå karantæne, hvis de kan fremvise en attest på den tidligere smitte og selvfølgelig en negativ test.

EM afholdes fra den 3. til 20. december.

Skulle Norge sensationelt blive slået ud af EM allerede efter det indledende gruppespil, vil spillerne kunne nå hjem til jul. Går de som forventet videre til mellemrunden, bliver det umuligt, da sidste kamp spilles den 15. december.

Norges EM-trup

Målvogtere: Silje Solberg (Györ), Emily Stang Sando (Bietigheim)

Fløjspillere: Sanna Solberg (Team Esbjerg), Camilla Herrem (Sola), Marit Røsberg Jacobsen (Team Esbjerg), Malin Aune (Vipers Kristiansand)

Bagspillere: Henny Ella Reistad (Vipers Kristiansand), Emilie Hegh Arntzen (Vipers Kristiansand), Veronica Kristiansen (Györ), Stine Bredal Oftedal (Györ), Nora Mørk (Vipers Kristiansand), Kristine Breistøl (Team Esbjerg), Stine Skogrand (Herning-Ikast)

Stregspillere: Heidi Løke (Vipers Kristiansand), Marit Malm Frafjord (Team Esbjerg), Kari Brattset Dale (Györ)