Håndbold

Viborg forlænger med en af verdens bedste forsvarsspillere

Line Haugsteds kontrakt i Viborg løber nu til 2024. Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix

Landsholdsspilleren Line Haugsted fortsætter de kommende år i Viborg HK.

Viborg HK fortsætter med at forlænge med sine profiler.

Onsdag oplyser klubben, at de har forlænget kontrakten med den 26-årige landsholdsspiller Line Haugsted.

Haugsteds kontrakt løber nu frem til sommeren 2024.

- Jeg trives i Viborg. Jeg synes, det er en god klub. Vi har et virkelig godt træningsmiljø, og det hele spiller. Jeg synes, min og holdets form er opadgående, og så drømmer jeg om DM-titel og Champions League med Viborg, siger hun til TV 2 SPORT.

Forsvarsspil i verdensklasse

Det er Viborgs femte store forlængelse, efter profiler som Maria Fisker, Anna Kristensen, Kristina Jørgensen og Ida-Marie Dahl også har skrevet under.

Den sammenspillede trup er en af grundene til, at Viborg kæmper med om førstepladsen i denne sæson.

- Jeg synes, at holdet gør mig tryg. Jeg synes virkelig, vi har en god kultur, og vi kan lide at være sammen. Specielt i år har vi kunne mærke, at kontinuiteten gør, at vi har præsteret rigtig godt. Det, håber jeg, kan fortsætte, siger Haugsted.

Ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Klavs Bruun Jørgensen er det en kæmpe profil, som Viborg forlænger med.

- I mine øjne er hun en af verdens bedste forsvarsspillere. Utrolig dygtig og bevægelig. Kan både dække offensivt, men også fladt. Hvis man dribler foran hende, så kan man godt regne med, at bolden er lynhurtig væk, siger den tidligere landstræner, som også hæfter sig ved særligt ét ord, når det drejer sig om Viborgs succes.

- Kontinuitet. Det er en fornøjelse, at vi har en topklub med udpræget danske spillere og dansk træner, som har kunne holde fast og holde sammen over en længere periode. Det er også derfor, det udmønter sig i en topplacering i ligaen.

Viborg-træner Jakob Vestergaard glæder sig ligeledes over forlængelsen.

- Der er nok ingen, der er i tvivl om, at Haugsted er en hamrende dygtig forsvarsspiller - en af de allerbedste - og vi har bygget meget af vores defensiv op omkring netop hende.

- I denne sæson er hun også virkelig stemplet ind på angrebsdelen, hvor hun også er hamrende dygtig, og jeg tror på, vi kan udvikle hendes spil endnu mere, siger Jakob Vestergaard i pressemeddelelse.

Line Haugsted kom til klubben i 2016.