EM håndbold

Kun én ting mangler for fuldt dansk EM-værtskab

TV 2 SPORT erfarer, at Dansk Håndbold Forbund (DHF) er ved at være så godt som klar til at overtage hele EM-værtskabet i kvindehåndbold.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er Danmark meget tæt på at melde sig helt klar til at afholde EM-slutrunden.

I sidste ende afventer DHF nu en endelig positiv udmelding fra politisk side.

Herning bliver centrum for to indledende puljer samt en mellemrunde og en finaleweekend, mens Kolding er udset til at overtage Norges øvrige forpligtelser med to indledende gruppespil samt en mellemrunde.

Afklaringen lader dog vente på sig, siger Per Bertelsen torsdag aften til TV 2 SPORT.

- Vi venter. Vi havde håbet på et svar i formiddag.

- At det skal igennem covid-19-udvalget, kan vi ikke forstå. Vi har (i håndbolden, red.) en corona-protokol, som er væsentlig skrappere end de danske regler, så det er vi uforstående over for.

- Vi kan kun vente. Desværre går tiden til at løse opgaven. Tiden rinder ud, siger formanden.

De væsentligste udfordringer er klaret

Ifølge centrale kilder ser det aldeles fornuftigt ud med de væsentligste udfordringer, som DHF har arbejdet med de seneste dage.

Det gælder tilsagn fra hoteller, spillesteder samt ekstra frivillige og medarbejdere, som et fuldt værtskab vil kræve. Og så er der økonomien - ikke mindst.

Den økonomiske støtte til at overtage Norges del af værtskabet blev fra begyndelsen af ugen udmeldt som den helt store drøftelse med Norges og Europas håndboldforbund.

Mandag aften overdrog DHF et økonomisk udkast til EHF. Og ifølge DHF's formand, Per Bertelsen, drejer det sig om et ”større millionbeløb”.

- Vi har lavet en aftale med det europæiske og norske håndboldforbund om, at vi laver et groft overslag. Det har vi gjort henover weekenden. Det har været et kæmpe arbejde at få de ender til at nå sammen, sagde Per Bertelsen til TV 2 SPORT mandag.

EM-slutrunden spilles fra den 3. til 20. december.