Håndbold

Træner satte sin spiller på plads: - Ud, jeg gider ikke høre på det

Der var vigtige point på spil i kampen mellem Randers og Esbjerg, hvor Mathilde Orkild blev henvist til bænken efter en diskussion med sin træner.

- Ud! Skift! Jeg gider ikke at høre på det der.

Og ud gik Mathilde Orkild efter Randers HK's cheftræner, Niels Agesen, kontant henviste fløjspilleren til bænken under en timeout i første halvleg i håndboldbraget mellem Randers og Esbjerg, som vestjyderne endte med at vinde 33-25.

- Hvad fanden er det, du vil løbe for? Du dækker din fløj, og du skal dække din back, lød ordene kontant fra Agesen.

Situationen havde faktisk ingenting med Mathilde Orkilds aktioner på halgulvet at gøre.

I stedet var det hendes opførsel under timeouten, som fik Agesen til at skære igennem over for sin spiller, der – ifølge træneren – ellers endte med at spille en fin kamp.

- Vi har nogle aftaler om, hvordan tingene skal være. Og så er der en situation, hvor hun bliver ved med at snakke om de samme ting. Det skal vi bare ikke stå og diskutere. Slet ikke under en timeout, forklarede cheftræneren efterfølgende til TV 2 SPORT.

Håndboldeksperter er på Team-Agesen

I moderne håndbold har tv-seere og medier fornøjelsen af at kunne følge med i de dessiner, der gives under en timeout.

Når kampen er i gang, så er det altså træneren, der udsteder ordrerne

Klavs Bruun Jørgensen, håndboldekspert TV 2 SPORT.

Og nogle gange opfanger mikrofonen sekvenser som situationen i Randers. Det fortæller TV 2 SPORTs håndboldekspert Klavs Bruun Jørgensen.

- Vi er jo underlagt, at der er kameraer på. Når der er taktikmøder til træning, kan man sagtens diskutere en masse ting, men når kampen er i gang, så er det altså træneren, der udsteder ordrerne.

Bent Nyegaard er enig med Klavs Bruun Jørgensen.

- Problematikken er her, at man har lige nøjagtig et minut i en timeout til relativt mange beskeder. Og det er altså ikke stedet at diskutere, om det chefen siger, er rigtigt eller forkert.

Esbjerg kunne rejse hjem med to vigtige point i bagagen og lune sig ved, at de er tilbage som ligaens tophold efter tre nederlag i streg.

Sejren betød dog også, at Randers nu kunne lide sit tredje nederlag på stribe.

Top 5 i Bambusa Kvindeligaen

  1. Esbjerg (23 point)
  2. Odense (22 point)
  3. Viborg (22 point)
  4. København (18 point)
  5. Nykøbing Falster (15 point)