EM håndbold

DHF-formand mistænker Kulturministeriet for at "køre pinen ud"

Regeringen overvejer stadig, om Danmark skal have grønt lys til at afholde EM i håndbold om mindre end to uger.

I 2019 var der håndboldfest i Boxen, og det samme har været planen for december 2020.

Her skal Danmark nemlig efter planen afholde EM i kvindehåndbold. Men med mindre end to uger til arrangementet er det nu i fare for at blive aflyst.

Først trak Norge sig fra det delte værtskab, men Dansk Håndbold Forbund har meldt sig klar til at afvikle hele slutrunden. Det kræver dog en tommel op fra regeringen, der fortsat diskuterer, om Danmark skal overtage det fulde værtskab.

Politikerne har tygget på forslaget hele ugen og diskuterer det fortsat. Det efterlader Per Bertelsen, formand i DHF, med en tom følelse.

- Jeg fyldes mere og mere med en fornemmelse af, at Kulturministeriet og dem omkring Kulturministeriet i øjeblikket prøver at pine os ud i det sidste, så vi skal træffe afgørelsen for dem. Og det er en rigtig, rigtig dårlig fornemmelse at have inde i mig.

- Det er nemmere for dem bare at køre pinen ud, og så må vi træffe en beslutning for dem i stedet for. De har haft tre uger til at kigge den coronamanual igennem, og det er fuldstændig uforståeligt, siger Per Bertelsen i et interview på TV 2.

Jesper Jensens slutrundedebut som landstræner kan blive udsat, hvis regeringen afviser, at Danmark må overtage det fulde værtsskab.

TV 2 SPORT har lørdag været i kontakt med Kulturministeriet, der skriver, at dialogen fortsat er i gang, og at de vil vende tilbage, når der er nyt i sagen.

Afgørende bestyrelsesmøde søndag

EM-slutrunden skal efter planen spilles fra den 3. december til den 20. december. Dermed er der blot 12 dage til, at de danske arrangører eventuelt skal være klar til at afholde eventet.

Det betyder også, at DHF snart har behov for en afklaring, påpeger Per Bertelsen. Forbundet afholder bestyrelsesmøde søndag klokken 11.00, og det kan potentielt blive meget afgørende.

- Her er vi nødt til at træffe en beslutning, om vi skal kaste håndklædet i ringen eller ej. Den beslutning skal vi tage i enighed.

Hvor lang tid kan I blive ved med at vente?

- Indtil der går hul på timeglasset, var jeg lige ved at sige. Det træffer bestyrelsen beslutning om klokken 11.00 søndag, lyder det fra DHF-formanden.

Slutrunden skal afholdes i Herning og Kolding, hvis regeringen godkender DHFs ønske om at overtage hele værtskabet.