EM håndbold

DIF med klar opfordring til regeringen: Giv grønt lys til EM

Niels Nygaard er formand i DIF. Niels Christian Vilmann / Ritzau Scanpix

DHF forsøger at overtage det fulde værtskab over EM-slutrunden, der starter om 12 dage. Forbundet mangler tilladelse fra regeringen.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har lørdag aften udsendt en "kraftig og utvetydig" opfordring til landets regering.

Budskabet er, at det forestående håndbold-EM for kvinder hurtigst muligt skal have lov til at blive afholdt med Danmark som solovært.

- Jeg vil gerne sende en kraftig og utvetydig opfordring til politikere og myndigheder om at give grønt lys til, at Danmark kan gennemføre EM-slutrunden for kvinder i december.

- Lige nu sidder Dansk Håndbold Forbund (DHF) i en problematisk venteposition, og indtil for ganske nylig er der ikke sat spørgsmålstegn ved, at slutrunden kunne gennemføres, siger DIF-formand Niels Nygaard i en pressemeddelelse.

TV 2 SPORT har lørdag været i kontakt med Kulturministeriet, som understreger, at der fortsat er dialog - og at de vender tilbage, når der er nyt.

De har haft tre uger til at kigge den coronamanual igennem, og det er fuldstændig uforståeligt

Per Bertelsen, formand i DHF

Coronarestriktioner er på plads

EM-slutrunden, der efter planen skal spilles fra 3. til 20. december, er bragt i fare, efter at Norge har trukket sig som medvært. De norske coronarestriktioner forhindrer Trondheim i at være vært som planlagt.

Dermed er der nu lagt op til, at Danmark skal stå for turneringen på egen hånd. Men regeringen har ikke givet den endelige tilladelse til det.

DIF understreger, at DHF sammen med Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) har udarbejdet stramme coronaregler.

- Retningslinjerne for slutrunden er meget restriktive, og derudover har Dansk Håndbold Forbund været klar til at strække sig langt, hvis sundhedsmyndighederne alligevel skulle have betænkeligheder.

- Selv om vi naturligvis har forståelse for den generelle coronatravlhed, har vi derfor svært ved at forstå, at der endnu ikke er givet en klarmelding, lyder det fra DIF-formand Niels Nygaard.

Jesper Jensens slutrundedebut som landstræner kan blive udsat, hvis regeringen afviser, at Danmark må overtage det fulde værtsskab.

Coronarestriktionerne foreskriver blandt andet, at alle spillere og trænere skal isolere sig på deres hoteller og opholde sig i en såkaldt boble. De skal desuden testes for coronavirus med maksimalt 72 timers interval.

DHF-formand frygter Kulturministeriets ageren

Tidligere på ugen blev det klart, at Norge ikke kunne afholde sin del af mesterskabet. Derfor har DHF arbejdet på at få lov til at have ventet alene.

Torsdag fortalte Per Bertelsen, at DHF havde deres på det rene, og at det nu var op til regeringen at give et endeligt svar. Allerede her undrede det ham, at politikerne ikke havde afgjort sagen.

Lørdag er der fortsat ikke faldet en afgørelse, og det frustrerer både politiske ordførere og ikke mindst DHF-formand Per Bertelsen.

- Jeg fyldes mere og mere med en fornemmelse af, at Kulturministeriet og dem omkring Kulturministeriet i øjeblikket prøver at pine os ud i det sidste, så vi skal træffe afgørelsen for dem. Og det er en rigtig, rigtig dårlig fornemmelse at have inde i mig.

- Det er nemmere for dem bare at køre pinen ud, og så må vi træffe en beslutning for dem i stedet for. De har haft tre uger til at kigge den coronamanual igennem, og det er fuldstændig uforståeligt, sagde Per Bertelsen til TV 2 lørdag eftermiddag.

Hvis DHF får grønt lys til at afholde slutrunden, bliver det i Herning og Kolding.