EM håndbold

DHF har afholdt krisemøde: - Nu kan vi ikke vente længere

Dansk Håndbold Forbund er ikke klar til at opgive EM på hjemmebane, selvom tiden er knap. De griber tingene an, som havde de allerede fået grønt lys.

EM i kvindehåndbold står til at begynde i Danmark om 11 dage, men det er fortsat uvist, om der overhovedet skal spilles.

Frustrationen har været til at få øje på hos Dansk Håndbold Forbund (DHF) den seneste uge, og søndag formiddag holdt de krisemøde for at finde ud af, hvad de skal gøre, mens de venter på en endelig godkendelse fra regeringen.

De er kommet frem til, at de arbejder på slutrunden, som om de allerede har fået lov til at afvikle den.

- Vi har udviklet en omfattende coronaprotokol, der udstikker nogle meget stramme retningslinjer for vores håndtering af mesterskabet, men vi mangler fortsat at få grønt lys fra regering og myndigheder. Nu kan vi ikke vente længere, og derfor må vi arbejde videre, til det modsatte er bevist: At vi ikke kan afvikle på trods af de meget gennemarbejdede protokoller, siger DHF-formand Per Bertelsen i en pressemeddelelse.

Lørdag udtalte han til TV 2 SPORT, at han mistænker politikerne for at trække tiden for at presse DHF til at træffe beslutningen, så Kulturministeriet selv slipper for at gøre det.

TV 2 SPORT har lørdag været i kontakt med Kulturministeriet, der skriver, at dialogen fortsat er i gang, og at de vil vende tilbage, når der er nyt i sagen.

Vil skabe en boble

I DHF's pressemeddelelse søndag skriver de også, at både Divisionsforeningen og Spillerforeningen bakker op om, at EM bliver afholdt i Danmark.

De havde oprindeligt sat en deadline for beslutningen om, hvorvidt de kan afholde EM eller ej (torsdag i denne uge), men den har de af flere omgange udskudt. De venter på, at regeringen finder ud af, om de kan godkende forslaget fra DHF.

- Vi har beskrevet alt i mindste detalje, og vores retningslinjer er langt strammere, end hvad der ellers gør sig gældende inden for idrætten. Vi skaber en boble, hvor alle, der er i boblen, bliver testet løbende, ligesom vi sikrer os, at ingen træder ind og ud af boblen uden forudgående test, siger Per Bertelsen.

Slutrunden skal afholdes i Herning og Kolding, hvis regeringen godkender DHF's ønske om at overtage hele værtskabet fra Norge, som trak sig fra værtsskabet.