Dansk EM-modstander ansætter Kim Rasmussen

Det montenegrinske kvindelandshold har fundet afløseren for svenske Per Johansson, som de fyrede søndag. Og de bliver i Skandinavien.

Kim Rasmussen har aldrig været bange for at kaste sig ud på dybt vand.

Det har den 48-årige dansker nok en gang vist mandag. Med bare ti dage før EM-slutrunden har han nemlig sagt ja til at blive landstræner for Montenegro. Det skriver landsholdet i en pressemeddelelse.

Søndag stod det klart, at de manglede en landstræner, efter at de valgte at ophæve kontrakten med svenske Per Johansson.

- I bund og grund har jeg altid haft et meget nært forhold til Montenegro, og derfor var det nemt for mig at træffe beslutningen - selvom der kun er ti dage til EM - om at træde til, da de havde brug for hjælp. Det er en fed udfordring, og jeg glæder mig rigtig meget.

- Det er en enestående chance for mig for at komme tilbage i landsholdsvarmen. Det er noget, jeg har været i de sidste ti år, og det er noget, der har groet på mig. Jeg har mærket, at jeg har savnet det mere og mere i takt med, at slutrunden nærmede sig, siger Kim Rasmussen til TV 2 SPORT.

I gruppe med Danmark

Dermed skal Kim Rasmussen stå i spidsen for ’De gyldne løvinder’, som er i gruppe med blandt andre Danmark.

Han får også hjælp af et velkendt ansigt i dansk håndbold. Hans nærmeste assistent bliver nemlig den tidligere Slagelse- og Viborg-stjerne Bojana Popovic.

Derudover kommer den tidligere mandlige landsholdsmålmand Gojko Vučinić til at assistere.

Han oplyser til TV 2 SPORT, at kontrakt løber til og med OL-slutrunden til næste år.

Påtager sig ny landstrænertjans

Kim Rasmussen har senest været landstræner for Polen og senest Ungarn, som han stod i spidsen for ved VM i Japan sidste år.

Til daglig er danskeren cheftræner for det polske tophold MKS Lublin.

Det montenegrinske forbund skriver, at han bliver præsenteret på et pressemøde på onsdag.

Montenegro ĂĄbner turneringen den 4. december med en kamp mod Frankrig.

Efter det venter Danmark to dage senere, inden de spiller sidste gruppekamp mod Slovenien den 8. december.