Håndbold

GOG igen ramt af corona - dropper europæisk kamp

GOG-cheftræner Nicolej Krickau og holdets højreback Emil Madsen er blevet testet positiv for coronavirus. Det får nu sportslige konsekvenser.

Det var planen, at GOG-spillerne skulle spille håndbold i Slovenien tirsdag. I stedet skal de i isolation i Danmark.

To nye positive coronatest er nemlig dukket op hos fynske klub. Denne gang drejer det sig om cheftræner Nicolej Krickau og højreback Emil Madsen. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

I sidste uge blev Søren Haagen og Kasper Kildelund testet positiv og gik straks i isolation. Resten af truppen, der var testet negativ, trænede videre og spillede kamp i weekenden mod Lemvig-Thyborøn.

Dropper gruppekamp

Denne gang tager de ingen chancer, og derfor har de valgt at sende samtlige spillere i isolation frem for at spille den vigtige gruppespilskamp i European League på udebane mod slovenske Trebnje tirsdag.

- Selvom vi gerne må stille op med de spillere og trænere, som har modtaget en negativ test, så har vi valgt at sende alle i isolation i håbet om at bryde smittekæden. Det, mener vi, er det mest sundhedsmæssige ansvarlige at gøre overfor både vores egne spillerne og vores modstandere, siger GOG-direktør Kasper Jørgensen.

GOG har vundet én af tre kampe i den europæiske turnering og ligger på fjerdepladsen i gruppen med seks hold. De fire øverste går videre.

Fredericia åben for udsættelse

Næste kamp i den hjemlige liga er efter planen mod Fredericia Håndbold på lørdag.

Reglerne i den danske liga foreskriver, at en klub skal have konstateret fem positive coronatilfælde, for at de kan få udskudt en kamp.

Alligevel oplyser GOG, at de nu vil indlede en dialog med Fredericia Håndbold. Og det ser ud til, at de får held med at udsætte kampen. Det fortæller Fredericia Håndbolds daglige leder, Thomas Renneberg-Larsen, til TV 2 SPORT.

- Jeg tænker, at vi finder en løsning om at udsætte kampen. Det handler om fairplay. Vi andre kan også blive ramt af smittetilfælde, siger han.