TV 2 SPORTs håndboldredaktør ser i denne uge nærmere på mandagens store nyhed, der definitivt sendte EM-slutrunden til Danmark.

December 2020 kan ende med en af de største triumfer for dansk håndbold nogensinde.

Og nej, jeg er - heller ikke denne gang - ved at pumpe kunstige forventninger op til det danske kvindelandshold.

Selvfølgelig håber alle her til lands på dansk medvind inde i Boxen, når EM kastes i gang i næste uge. Får Mie Højlund og resten af holdet lige så meget blæst i nakken, som arrangementet har fået i ansigtet, ser det sportsligt lovende ud.

For EM i kvindehåndbold skal jo spilles, skal det. Hvilken herlig ironi, at det var Venstres idrætspolitiske ordfører, Stén Knuth, som mandag over middag som den første på Twitter kunne fortælle, at regeringen i 17. time havde givet grønt lys til arrangementet.

Kan I huske, da vi for syv dage siden rystede på hovedet ad Norge, da de erkendte, at de ikke kunne holde deres del af mesterskabet? 17 dage før EM-premieren. Pinligt, Norge, hvor flovt at vente så længe med et svar.

Siden har…..ak. Den danske regerings behandling af det EM-vær……..nej, jeg orker ikke mere. Magter ikke mere hovedrysten, forundring og jagt på sprogets værste tillægsord. Har i øvrigt heller ikke tid. Om ti dage spilles der håndbold i Herning og Kolding.

DHF tager en kæmpe chance

Tilbage til pointen. Dansk Håndbold Forbund tager en kæmpe chance ved dette EM. Det er modigt, at forbundet med få dages varsel sagde ja til at overtage den norske del af værtskabet.

Europæisk håndbold stod foran en millionregning, hvis EM var blevet aflyst. En potentiel ætsende regning, for den årlige slutrunde er en vital indsprøjtning til sportens økonomi. Ikke bare i det Europæiske Håndbold Forbund, men også i medlemslandene. Deri finder man også et af svarene på, hvorfor der er en slutrunde hvert år: Fordi den er afgørende for håndboldens økonomi.

Med afbuddet fra Norge og det passive, politiske spil in mente er opgaven for DHF yderst vanskelig. Vi snakker om et arrangement, der tager over et år at mase ned i kageformen. Store dele har man nu skulle ælte sammen i løbet af få uger, og ovnen blev først tændt ti dage før første tremeterkast.

Kravene til en arrangør har aldrig være større: Skab en håndboldfest uden tilskuere og hold corona ude. Magter DHF ikke det sidste, og lammes holdene af positive tests, så vil de danske værter ikke få ros. Det kan blive et frygteligt mesterskab. Omvendt: Forestil dig roserne til danskerne, hvis EM 2020 bliver en succes.

Danmark er håndboldens bedste arrangør

Jeg har været med ved omkring 35 slutrunder og tillader mig lidt vægt bag denne konstatering: Ét forbund i verden kan påtage sig denne vanskelige opgave og udføre den til perfektion: Dansk Håndbold Forbund. På den måde er det trygt og godt, at historiens sværeste værtskab varetages af håndboldens bedste arrangør.

Slutteligt lige et billede, som ikke kan slippe min indre film: Danmark spiller sig videre til finaledagen i Herning 20. december. Den røde løber er rullet ud. Sportens øverste chef her til lands, Joy Mogensen, træder ud af sin ministerbil og mødes af Dansk Håndbold Forbunds formand, Per Bertelsen.

Jeg garanterer, at TV 2 står der med et kamera.

Og fløjt så den turnering op.