EM håndbold

Dansk profil frygter EM-boblen - sammenligner det med et fængsel

Landsholdsspilleren Mia Rej er mest bekymret for, at hun konstant skal være sammen med andre mennesker.

Det lå nok ikke lige i kortene, at en slutrunde nogensinde skulle sammenlignes med et fængselsophold.

Det er nu en gang bare sådan, virkeligheden er, fordi verden lider under den verserende coronapandemi.

Jeg frygter, at jeg kommer til at gå på kompromis med mig selv

Mia Rej

De deltagende hold under den kommende EM-slutrunde i Danmark bliver således isoleret, så der ikke kommer corona i omløb. Derfor er kravene til spillerne særdeles skærpede.

- Hvis vi vil ud af hotellet, er det noget med, der kan blive arrangeret en bus, som kører os et eller andet sted hen på en ødemark, og så kan vi gå rundt derude, siger Mia Rej til TV 2 SPORT og uddyber:

- Og det er det samme, når vi skal til træning. Der må vi gå ind i bussen, ud til hallen, ind i bussen igen og hjem. Man bader på hotellet, og alt foregår på hotellet. Jeg forestiller mig, at det er som at være i fængsel med udgang et par timer i døgnet.

DHF-formand Per Bertelsen var en glad mand, da det mandag blev en realitet, at slutrunden kunne afvikles på dansk grund.

Her gav han dog også udtryk for, at restriktionerne i EM-boblen "bliver frygteligt for spillerne", og at han sagtens kan forstå, hvis der er spillere, der ønsker at sige fra.

Har brug for at være alene

De stramme restriktioner betyder, at de danske spillere kun må opholde sig på deres etage på hotellet. Her vil der være værelser til spillerne og et fællesrum, hvor de kan være sammen.

Derfor kommer spillerne også til at tilbringe rigtig meget tid sammen. Og det kan godt blive en faktor, der kan gøre mesterskabet hårdt.

- Jeg tror, jeg vil have meget fokus på at sige fra en gang i mellem. At nu har jeg brug for at være alene. For det er det, jeg er mest bekymret for. At jeg konstant skal være sammen med mennesker og præstere.

Er det samvær, du frygter mest?

- Jeg frygter i hvert fald, at jeg kommer til at gå på kompromis med mig selv og er mere sammen, end jeg egentlig kan bære. Fordi man gerne vil fællesskabet og have ting til at lykkes. Men jeg tror bare, det er vigtigt, at jeg siger, nu er det pause for mig. Nu er det tid til at være på mit værelse alene, forklarer Mia Rej.

Danmark spiller første kamp ved EM den 4. december. Her hedder modstanderen Slovenien.