EM håndbold

Ingen fans - danske arenaer fyldt

Forsamlingsloftet på 500 personer betyder, at ingen billetter bliver sat til salg til kvindernes EM i Danmark.

Decembertraditioner er der mange af, og mandag blev én af dem reddet fra en truende aflysning.

De danske håndboldfans kan se frem til håndbold-EM fra 3. december. Efter at Norge trak sig som medvært, har Danmark overtaget hele slutrunden.

Men kampene kan ikke ses på nærmeste hold i Boxen i Herning eller Sydbank Arena i Kolding.

- Vi har dybest set ikke nogen tilskuere. Der må være 500 i arenaen, og de er jo optaget af mediefolk, spillere og så videre, siger generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Morten Stig Christensen, i Go' morgen Danmark.

Kolding er kommet til som værtsby i DHF's arbejde på at redde slutrunden.

Boxen i Herning har dog hele tiden været med i planerne, og derfor var der allerede blevet solgt billetter til kampene. Disse er blevet refunderet.

Få personer på sæderne

Trods den manglende adgang for fans til kampene kommer tilskuerpladserne ikke til at være helt og aldeles tomme, lyder det fra DHF's kommunikationschef Katrine Munch Bechgaard.

- Der sidder nogen i arenaen, men mange af dem er på arbejde, frivillige eller partnere, siger hun.

DHF kan på nuværende tidspunkt ikke give et overblik over fordelingen af de 500 adgange til arenaen.

Holdene og alle omkring holdene samt officials sidder selvfølgelig på en væsentlig del, ligesom pressekorpset også tager en hel del pladser.

Dertil kommer frivillige og EM-medarbejdede med forskellige roller.

Endelig er der DHF's, det europæiske håndboldforbunds og produktionsselskabet Infronts partnere og sponsorer, som i sidste ende får de overskydende pladser på tilskuerrækkerne, når de personer, der skal være i arenaen, er på plads.

Ifølge DHF vil antallet af ledige tilskuerpladser til partnere variere fra dag til dag. For DHF's partneres vedkommende bliver der tale om "meget få" pladser, fortæller Katrine Munch Bechgaard.

Profil vil tænke på folk i stuerne

Selvom de danske EM-spillere dermed ikke får nogen særlig fordel af at spille på hjemmebane, glæder profilen Louise Burgaard sig til at spille EM.

- Det er stadig et EM. Håndbold foregår stadig inden for de 20 gange 40 meter. Selvfølgelig er det pisseærgerligt, at vi ikke kan få lov til at spille med tilskuere, men jeg tror, at vi alle ved, at folk sidder ude i stuerne og hungrer efter at se EM-håndbold og noget gejst og andet end corona i medierne, siger Burgaard.

- Vi kommer til at tænke på alle jer, der sidder hjemme i stuerne med klaphatte og i rød-hvide trøjer, lyder beskeden fra Burgaard.

Hun og landsholdskollegaerne træder snart ind i EM-boblen, hvor de i de kommende uger kun må opholde sig på deres hotel og i arenaen i forbindelse med træning og kamp.

Sådan fungerer coronaprotokollen, der er forudsætningen for, at regeringen mandag gav grønt lys til afholdelsen af EM i Danmark.

Mesterskabet spilles fra 3. december og kan ses på TV 2's kanaler.