EM håndbold

Danmark smider sejren til sidst mod Norge i EM-test

Danmark smed en føring til slut og tabte den næstsidste EM-test med to mål til Norge.

Det så rigtig godt ud for det danske landshold med 10 minutter tilbage af den næstsidste EM-test.

Danmark var nemlig foran med tre mål og nærmede sig sejren over mægtige Norge. Men en god periode fra de norske kvinder betød, at de indhentede og overhalede Danmark, inden de vandt med to mål.

Danmark 25 - 27 Norge

  • Første halvleg: 16-14
  • Kampens topscorer: 7 mål - Camilla Herrem (Norge), 4 mål - Mia Rej, Rikke Iversen (Danmark)
  • Danmark og Norge mødes igen torsdag i sidste EM-test

Landstræner Jesper Jensen fortæller efter kampen, at han havde håbet på mere.

- Min fornemmelse er okay. Vi havde sagt, at vi ville kigge på os selv, og at vi ikke ville kigge på resultatet, men når man fører med to ved pausen, håber man på mere end at tabe med to.

- Alt i alt synes jeg, det var opløftende, og der er ting, vi kan tage med fremadrettet. Når vi spiller med mange afleveringer og ikke bare afslutter på den første og bedste mulighed, ser vi bedre ud, siger landstræner Jesper Jensen til TV 2 SPORT.

Sådan forløb kampen

/Ritzau

Holdene mødte op til kampen med en lettelse over, at den kommende EM-slutrunde efter lang tids tvivl har fået grønt lys til at gå i gang i Danmark i næste uge.

På banen spillede holdene da også med stor energi, selv om det i perioder nok var mere underholdende for tilskuerne i Vejle end for de to holds trænere.

I den positive boldgade kan landstræner Jesper Jensen dog glæde sig over, at den danske offensiv spillede med stor variation og virkede yderst potent.

Alene i første halvleg fik Danmark scoret 16 gange og kunne gå til pause med en tomålsføring.

Danmark kom bedst fra start mod Danmark i anden halvleg. Video: TV 2 SPORT

Norge kom stærkt igen

Herfra skiftede kampen karakter, for der var langt flere sjuskefejl i det danske spil efter pausen. I den anden ende fortsatte Norge med en stabil scoringsfrekvens, og så tippede kampen i stedet udeholdets vej.

Det hører til sjældenhederne, at Danmark slår Norge. Onsdag lignede en god mulighed for at gøre det, men da kampen gik ind i sine to sidste minutter, var den reelt set afgjort med en norsk tremålsføring.

De to hold mødtes også i en Golden League-kamp 1. oktober, og ved den lejlighed var niveauforskellen på holdene meget større, og Norge vandt med syv mål.

Allerede torsdag aften mødes holdene på ny i Vejle. Her gælder det generalprøven før EM-slutrunden.

Danmark åbner EM på fredag i næste uge, mens nordmændene tager hul på slutrunden dagen inden.