EM håndbold

EM-favorit sendt til tælling: - Det er et monstertab

Ruslands største stjerne er dømt ude af EM-slutrunden i Danmark på grund af en rygskade.

Skulle Danmark spille sig videre fra det indledende gruppespil ved EM, venter formentlig en mastodont i form af Rusland.

De olympiske mestre og VM-bronzevindere fra 2019 er dog hårdt ramt op til EM.

Det er et monstertab for Rusland, at hun ikke er med

Bent Nyegaard

Anna Sen har pådraget sig en delvist overrevet akillessene og er definitivt dømt ude af slutrunden, mens landets største stjerne, Anna Vyakhireva, har rygproblemer og ikke mødte ind til landsholdssamlingen.

Nu har Vyakhireva så dømt sig selv ude af slutrunden

- Jeg ønsker at takke alle for de søde ord. Nogle gange er alt ude af dine egne hænder. Sådan er sport, og ting kan ske. Jeg ønsker mit hold held og lykke ved EM. Jeg er med jer foran tv'et, skriver hun på Instagram.

Et monstertab, siger ekspert

Både Anna Sen og Anna Vyakhireva spiller i den russiske klub Rostov-Don, og deres skader er ekstremt dårligt nyt for landstræner Ambros Martín, mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Det er et voldsomt knæk. Vi ved alle sammen, at Rusland har et hav af kvalitetsspillere, men tager du fra toppen af hierarkiet, gør det ondt på selv de bedste hold, siger han.

Rusland er i gruppe med Spanien, Sverige og Tjekkiet. I mellemrunden bliver gruppen parret med Danmarks gruppe, som også består af Frankrig, Montenegro og Slovenien.

De tre bedste hold fra hver af de indledende grupper går videre til mellemrunden.

25-årige Anna Vyakhireva blev kåret som den mest værdifulde spiller ved EM for to år siden, mens hun ved VM sidste år scorede 45 mål og lavede 62 assists i 10 kampe, da russerne vandt bronze.

- Når hun er bedst, er hun ind imellem verdens bedste håndboldspiller. Hun er en tovejsspiller og dækker op på højre back. Det er et monstertab for Rusland, at hun ikke er med, siger Bent Nyegaard.

Langt fra sit bedste

Han har dog studset over hendes præstationer mod Team Esbjerg i Champions League den 7. og 15. november - dog uden at kende til nogen skade.

- Det var slet ikke den Vyakhireva, jeg kender. Hun havde slet ikke den dynamik og accelleration som normalt, siger han.

- Man har kunnet se på præstationerne, at det var en mild udgave af Vyakhireva, når hun er bedst. Hun har ikke spillet dårligt. Hun har bare ikke spillet på det vanvittige niveau, hun tidligere har vist.

Bent Nyegaard kalder Anna Sen for en "fysisk meget, meget stærk" spiller, som både er central i angrebet og forsvaret. Et tab, der "kan mærkes," siger eksperten.

EM starter den 3. december, og alle kampe kan ses på TV 2's kanaler.