EM håndbold

Danmark taber sidste EM-test til Norge

Danmark var foran flere gange i løbet af kampen, men til sidst blev det til et snævert nederlag til Norge på tre mål.

Nu er der ikke flere tidspunkter, hvor landstræner Jesper Jensen kan teste formationer og taktikker af.

Danmark har nemlig spillet sin sidste testkamp inden EM-slutrunden. På trods af godt dansk spil i store dele af kampen endte det med et dansk nederlag, og Norge kan nu gå ind til slutrunden med en oprejst pande og store forventninger.

Danmark 26 - 29 Norge

  • Pausestilling: 14-17
  • Kampens topscorere: 7 mål - Camilla Herrem (Norge), 4 mål - Kathrine Heindahl, Kristina Jørgensen (Danmark)
  • Danmark spiller første EM-kamp 4. december mod Slovenien

Jesper Jensen, landstræner:

- Jeg synes, at vi tog et step op i forhold til i går, og med lidt mere koldblodighed havde vi også vundet den her kamp, siger Jesper Jensen til TV 2 SPORT efter torsdagens nederlag.

Sådan forløb kampen

/Ritzau

Da holdene mødtes onsdag spillede Danmark en klart bedre første halvleg end anden halvleg og førte ved pausen. Torsdag var billedet anderledes. Her var den bedste danske periode i anden halvleg. I første halvleg smed danskerne bolden væk så mange gange, at Norge via en stærk kontrafase var i front med 17-14 ved pausen.

Efter pausen kom der lidt mere intensitet i det danske spil, og det norske angreb blev holdt meget bedre nede. Allerede otte minutter inde i halvlegen var der fuld kontakt på måltavlen ved 19-19.

Det lykkedes også Danmark at tage føringen ved 23-22, da Laura Damgaard scorede. Hun blev kaldt ind i landsholdslejren tidligere torsdag som erstatning for skadede Helena Elver, der misser EM-slutrunden.

Laura Damgaard fik kæmpet sig til et mål. Video: TV 2 SPORT

Siden gik det danske angrebsspil ned i tempo, og Norge trak fra på måltavlen og sikrede en for dem næsten pletfri generalprøve før EM.

Danmark åbner EM på fredag i næste uge, mens nordmændene tager hul på slutrunden dagen inden.