EM håndbold

Dansk stjerne har prøvet værre - strikse EM-regler 'bliver en leg'

Anne Mette Hansen har ad flere omgange været isoleret i sit hjem i Ungarn.

Flere uger på et hotel.

Afskåret fra familie og venner uden for holdet.

Det bliver det danske kvindelandsholds hverdag i størstedelen af december. Kun ved kampe og træninger kan de som udgangspunkt forlade hotellet under EM, hvor de har en etage for sig selv og separat indgang.

Men det er ikke noget, Anne Mette Hansen tager tungt. Hun har prøvet værre i Ungarn, hvor hun spiller for storklubben Györ. På grund af mere strikse coronaregler i landet har hun prøvet at være isoleret i sin lejlighed uden at må forlade den i en uge.

- Det har været rigtig nederen specielt anden gang, vi var lukket inde nu her. Så det har ikke været super sjovt.

- Det er lidt anderledes end her, så det bliver lidt en leg, kan man sige, fortæller Anne Mette Hansen til TV 2 SPORT.

Bagspilleren føler derfor, hun er forberedt på det, der venter for hende og resten af spillerne mellem EM-kampene.

- Der er ikke så mange regler her i forhold til Ungarn. Jeg føler i hvert fald, at det er lidt mere frit her, og jeg føler lidt, at jeg kan sænke skulderen – uden at tage for let på det.

- Men det er klart, at den boble, vi kommer til at gå ind i, kommer til at være mere striks, end de danske regler er, så der kommer vi lidt nærmere de ungarske regler, synes jeg. Men jeg synes stadig, det er forsvarligt, og det virker som om, der er godt styr på det.

Overrasket over fysisk form

Da Anne Mette Hansen var indespærret i sin lejlighed, satte det visse begrænsninger. Den fysiske form skulle dog vedligeholdes.

Så der blev løbet intervaller på terrassen, sjippet og lavet øvelser med træningselastikker. Det har hjulpet hende med at bevare sin styrke.

- Jeg synes faktisk, at min fysiske form har været ret fin. Bedre end jeg havde forventet. Jeg havde troet, jeg lå lidt længere tilbage rent styrkemæssigt, men det har set fint ud i tests, og når jeg har trænet, så det er jeg lidt overrasket over.

Håndbold har der til gengæld ikke været meget af under isolationen. Den knap så optimale forberedelse til EM, skal dog ikke være nogen undskyldning, understreger hun.

Nu ser hun i stedet frem til at spille et mesterskab på hjemmebane, som først blev bekræftet i mandags.10 dage før slutrundestart.

- Det er mega fedt, at vi kan sætte nogle regler op, der gør det muligt at afholde et mesterskab. Og det er fantastisk, at vi har så mange frivillige og DHF, der har arbejdet sindssygt hårdt for det her.

- Så jeg synes, det er fedt - specielt i en tid, der er lidt mærkelig. Jeg tror, det er rart for alle, at der er noget at se i fjernsynet, og der kan samle håndbolddanmark lidt.

EM i kvindehåndbold bliver spillet fra 3.- 20. december og kan ses på TV 2's kanaler.