Håndbold

Møllgaard og Aalborg overraskede Veszprem: Tog de os ikke seriøst?

Aalborg Håndbold tog fusen på Veszprem og vandt 32-30 på udebane i Champions League. Og det glæder Henrik Møllgaard.

De fleste håndboldfans løftede nok lige en anelse på øjenbrynene, da de så resultatet af Champions League-kampen mellem Veszprem og Aalborg onsdag aften.

De danske mestre vandt nemlig med 32-30 på en udebane, der er kendt for at være kategorisk svær. De slog et hold, der er blandt de bedste et Europa.

Jeg synes egentlig, at vi bare var bedre på dagen

Henrik Møllgaard

Aalborg kom brølende fra start og var foran med 11-6 efter lidt over ti minutter.

Henrik Møllgaard forklarer til TV 2 SPORT, efter sejren har lagt sig, at han har en fornemmelse af, at de tog ungarerne på sengen.

- Jeg ved ikke, om de tog os helt seriøst, når nu vi kom til Ungarn. Det tog lidt tid, før de for alvor vågnede op. Vi blæste til angreb med det samme, og efter 10 minutter førte vi med fire mål. På det tidspunkt var de godt klar over, at vi ikke var kommet for at lægge os ned, siger Henrik Møllgaard til TV 2 SPORT.

- Det er en stor skalp, og det er en sejr, vi har gået og jagtet. Den gode kamp mod Veszprem i sidste uge (klubbernes første møde, red.) har givet troen på, at vi godt kunne tage derned og trykke dem på de ting, vi nu kan.

Jagter andenpladsen

Det stærkt besatte Veszprem-hold havde danskerne Nikolaj Markussen og Rasmus Lauge med i kampen. Mens Markussen ikke havde sin heldigste aften, var Rasmus Lauge en stabil figur i Veszprems angreb.

Hjemmeholdet fik da også reduceret afstanden til et enkelt mål cirka 12 minutter inde i anden halvleg, men så bed Aalborg pludselig fra sig igen og kom flere gange foran med fem mål.

I de sidste ti minutter måtte nordjyderne dog klare sig uden en af sine bedste spillere, da forsvarskrumtappen Henrik Møllgaard fik sin tredje udvisning og dermed ikke kunne deltage i resten af kampen.

- De var tæt på i starten af anden halvleg, men så trak vi godt fra igen og havde dem egentlig i et jerngreb hele kampen. Så skaber min udvisning nok lidt uro til sidst, og de scorer i overtal. Jeg synes egentlig, at vi bare var bedre på dagen.

Henrik Møllgaard runder af med at sige, at sejren ikke ændrer noget. De går stadig på banen for at vinde og sigter nu højere i gruppen.

- Vi kommer til at jagte og Barcelona og Kiel nu, siger Møllgaard.

Det var første gang i årets turnering, at Veszprem måtte gå fra banen med et nederlag.