EM håndbold

Nyegaards karakterbog: Noget af det bedste, jeg har set hende spille

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til det danske landshold efter EM-testkampen mod Norge.

Det sidste EM-gear manglede stadig for det danske landshold, da de tørnede sammen med Norge onsdag aften.

Danmark førte med tre mål med lidt over ti minutter tilbage, og spillerne kunne næsten smage sejren. Men en dansk scoringskrise til sidst betød, at Danmark tabte med 25-27.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard beskriver det som en god dansk indsats. Dog trækker de sidste minutter ned.

- Det kunne være blevet en rigtig, rigtig fin dansk indgang til EM, for i 47 minutter spillede landsholdet virkelig godt og førte 22-19. Men vi kan ikke trække det sidste kvarter væk. Der kom usikkerheder og fejl, og hvad der ellers ikke må ske mod Norge. Lige pludselig vandt Norge en periode med 5-0, og så var det den samme historie som altid, siger Bent Nyegaard.

- Indtil da var landsholdet energisk og rigtig godt indstillet. Forsvarsenergien var god, og et teknisk dygtigt norsk landshold blev matchet. Der var mange lyspunkter og god disciplin i angrebsspillet, men det endte med i underkanten af 20 tekniske fejl.

Herunder kan du se Bent Nyegaards karakterer:

Karaterer - Danmark vs. Norge

Karakterskalen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Sandra Toft

  Målvogter

  Hun står rigtig, rigtig fint i det allermeste af kampen, hvor hun – som Sandra Toft ofte har – afgørende redninger.

  5
 • Althea Reinhardt

  Målvogter

  Ikke på banen.

  UB
 • Lærke Nolsøe

  Fløjspiller

  En fin præstation med sikre afslutninger og god speed op ad banen. Forsvarspillet var omhyggeligt.

  Mentalt skal hun indstille sig på at være eneste venstre fløj i truppen, og det gjorde hun rigtig godt.

  5
 • Majbrit Toft Hansen

  Stregspiller

  Ikke på banen.

  UB
 • Helena Elver

  Bagspiller

  Ikke på banen.

  UB
 • Anne Mette Hansen

  Bagspiller

  På banen i for kort tid til at blive vurderet.

  UB
 • Kathrine Heindahl

  Stregspiller

  I store perioder fungerede den danske midtersektion, som hun sammen med Rikke Iversen er en del af, godt. Jeg kunne godt lide den udstråling og aggressivitet, de spillede med.

  Hun brændte den allerførste chance, hun fik i kampen, men scorede på de to næste.

  4
 • Line Haugsted

  Bagspiller

  Hun dækkede kun op, og det gjorde hun ganske fornuftigt. Det var ikke så mange minutter, hun fik, men det var med god og stor fysik i de perioder, hun dækkede i forsvaret.

  3
 • Mette Tranborg

  Bagspiller

  Tre mål på otte forsøg. I glimt kom hun i den rigtige fart og den direkthed, der skal til, når du er en type som Mette Tranborg, men hun missede for meget undervejs og havde to-tre fejlvurderinger for meget.

  Derudover var hun heller ikke fuldstændig sikker i sit forsvarsspil.

  3
 • Andrea Hansen

  Fløjspiller

  Hun startede godt, men brændte så et par store chancer. Derfor bliver det ikke til mere end et 2-tal.

  Hun spillede hele anden halvleg, efter Trine Østergaard fik første halvleg.

  2
 • Kristina Jørgensen

  Bagspiller

  Hun fik ikke så meget spilletid, men hendes forsvarspræstation var god.

  Kristina Jørgensen havde den lidt vanskelige start på venstre fløj og dækkede venstre back, så Mie Højlund kunne være med som playmaker i kontrafasen. Det håndterede hun virkelig godt, og den eneste chance, hun havde, bankede hun op i målhjørnet.

  I det hele taget synes jeg, at hun i de få minutter, hun fik i angrebet, kom rigtig fint igennem – bortset fra en enkelt fejlvurdering i et overtal.

  4
 • Mia Rej

  Bagspiller

  Mia Rej gjorde det, Mia Rej er god til. Det er at vurdere og skabe intensitet i spillet. Hun har det gode overblik, hvilket hun nød godt af.

  Så selvom hun pludselig kom ind efter Helena Elvers skade, spillede hun en rigtig, rigtig fin landskamp. Og det var også den første landskamp, hvor hun fik så meget tid, at hun kunne nå at vænne sig til kampen. Hun klarede opgaven godt.

  4
 • Trine Østergaard

  Fløjspiller

  Hun startede med at brænde en meget stor chance, inden hun kom igen med et par sikre scoringer, før hun brændte en enkelt mere. To på fire.

  I sine forsvarsaktioner er hun altid rigtig hæderlig. En fin præstation.

  3
 • Louise Burgaard

  Bagspiller

  Hun byggede videre på den gode præstation, hun havde for Metz mod Team Esbjerg i weekenden.

  Hun træffer forkerte beslutninger indimellem, og selvom hun overordnet gør det fornuftigt i forsvaret, bliver hun for alvor tørret nogle gange af Henny Reistad, der afgør det for Norge.

  Det ændrer ikke på, at Louise Burgaard er ved at spille sig mere ind på landsholdet, end hun har været tidligere. Det er godt for hende og godt for landsholdet. Men det bliver ikke til mere end et 3-tal i aften.

  3
 • Mie Højlund

  Bagspiller

  Hun var i en ny rolle kommende fra venstre fløj i første halvleg, hvor hun skulle styre den danske kontrafase. Der lavede hun rigtig mange gode ting. Det så rigtig fint ud, selvom hun havde et par fejlvurderinger. Det hører med.

  Men hvor det var rigtig godt i første halvleg, endte det med at blive langt mere ustabilt og fejlfuldt, da hun skulle køre videre på den gode præstation i anden halvleg.

  Det trækker præstationen ned. Hun havde svært ved at finde afstanden til forsvaret efter pausen.

  2
 • Rikke Iversen

  Stregspiller / Kampens spiller

  Den kommende slutrundedebutant laver fire mål på fem skud, og selvom hun misser én hundredeprocent-chance og måske et enkelt indspil, så var hun virkelig en, der identificerede den gode danske fight. Aggressiviteten i forsvaret.

  Det er noget af det bedste, jeg har set hende spille. Hun fulgte op på den gode indsats, hun lavede i Golden League. Det her var med garanti hendes bedste landskamp til dato.

  5
 • Jesper Jensen

  Træner

  Jeg kunne godt lide det, jeg så. Især forsvarsenergien og den disciplin, som landsholdet spiller med i den lange periode.

  Jeg kan også godt lide, at han tør rokere rundt og prøve de forskellige ting. Han starter med Mia Rej og Mie Højlund og dermed et helt andet udtryk. Det er fodrappe spillere, og det havde det også været, hvis Helena Elver ikke var blevet skadet.

  Han er ved at arbejde nogle rigtig, rigtig gode ting ind på landsholdet. Og så skal han selvfølgelig finde ud af, hvordan han undgår en periode som de sidste 10-12 minutter. Men jeg har set rigtig mange gode ting på kort tid.

  5