Håndbold

Smitte spreder sig i ligaklub: - Der var ingen, der lyttede til os

Direktøren for Lemvig-Thyborøn, Flemming Nielsen, havde understreget, at der kunne være flere smittede på holdet. DHF ville dog ikke udskyde kampen.

Lemvig-Thyborøn gjorde alt i deres magt for at få flyttet kampen mod KIF Kolding, der blev spillet onsdag aften.

Mark Nikolajsen fra Lemvig-Thyborøn var nemlig forinden testet positiv for coronavirus, og klubben var bange for, at der var flere tilfælde i spillertruppen, som kunne medføre yderligere smitte i Kolding-kampen.

De bange anelser er nu blevet til virkelig. Endnu en Lemvig-Thyborøn-spiller - Nicolai Pugholm - er smittet med coronavirus.

- Det var lige nøjagtigt det her, vi var bekymrede for, der ville ske, siger Lemvig-Thyborøns direktør, Flemming Nielsen, til TV 2 SPORT.

- Vi gjorde DHF (Dansk Håndbold Forbund, red.) tydeligt opmærksomme på, at der kunne være flere smittede på vores hold, men der var ingen, der lyttede til os.

Pugholm fik først symptomer torsdag morgen og fik derfor taget en quicktest. Den var positiv.

Alle spillere fik foretaget en standardtest efter kampen onsdag, men der kommer først svar på dem fredag. Der forventer klubben, at de har et overblik over, hvilke spillere der er ramt. Spillerne er gået i selvisolation.

Dansk Håndbold Forbund forklarer til TV 2 SPORT, at tilfældene ikke umiddelbart får dem til at ryste på hånden. De mener stadig, at tiltagene, der foreskriver, at et hold skal have fem coronatilfælde, før en kamp kan aflyses, er de rigtige.

Der er nogle ting i omløb, som er vigtigere end håndbold i øjeblikket

Andreas Toudahl, KIF Kolding-træner

"Det var jo det, vi havde frygtet"

KIF Kolding er orienteret om tilfældet, og de er også gået i isolation. Cheftræner Andreas Toudahl ærgrer sig på alles vegne.

- Det var jo det, vi havde frygtet. Der er nogle ting i omløb, som er vigtigere end håndbold i øjeblikket. Der er nogle regler, vi skal følge, men mon ikke de regler bliver tilpasset med tiden? Og mon ikke at tiden er til det nu?

- Jeg kunne da godt mærke, at det var en ramt gruppe, jeg mødte ind til. Der var fokus på alt muligt andet end håndbold. Nu er det her så sket, og det kommer ikke sindssygt meget bag på os, at der var et tilfælde i Lemvig-truppen.

Er det for dårligt, at DHF ikke har lyttet til jer?

- Det kan man mene om, hvad man vil. Det vil jeg ikke bruge krudt på. Det, jeg vil appellere til, er, at det er en øjenåbner, så man fremadrettet er lydhør, hvis ressourcerne er til det. Jeg håber det gør, at vi kan tage forbehold fremover.

Omvendt kan det også være svært at få gennemført programmet, hvis reglerne strammes. Er I ikke også nødt til at køre, selvom der kommer en positiv test en gang imellem?

- Ja, men man kan sige, at reglerne, som er der nu, er nogle, klubberne har været med til at lave med DHF. Jeg er med på, at der er et stramt program, men vi må også bare sige, at der lige nu også er nogle ting, der er vigtigere end håndbold. Det er jeg sikkert på, at der er nogle rigtig kloge mennesker, som har for øje, siger Toudahl.

Underligt, siger Balling

KIF Koldings Peter Balling forklarede efter kampen mod Lemvig-Thyborøn, at han ikke forstod, hvorfor den ikke blev aflyst.

- Jeg synes virkeligt, at det er underligt. Det kan godt være, at der er en protokol, man skal følge, men jeg synes også, at man skal kigge på den protokol. Den skal være med til at dæmme ned for coronasmitten, sagde Peter Balling.

- Hvis der er nogle, der har været smittet på Lemvigs hold i dag (onsdag, red.), kan det gå hurtigt i forhold til smittespredning.

Svarene på de nyeste tests vil vise, om det er tilfældet.