EM håndbold

Norsk raseri i Danmark-kamp overraskede: - Så har vi hørt det med

Norges islandske landstræner, Thorir Hergeirsson, var i det røde felt i afslutningen på EM-testkampen mod Danmark.

Håndboldhistorien har set talrige eksempler på trænere, der eksploderer i raseri og skælder ud med fuld appel. Norges landstræner har aldrig rigtigt været en del af den historiefortælling.

Men torsdag aften fik Thorir Hergeirsson nok, da Norge havde store problemer mod afslutningen af den sidste testkamp før EM mod Danmark.

- Så har vi hørt det med, Nyegaard. Hergeirsson delte skideballer ud. Han var sur, sagde TV 2 SPORTs kommentator Thomas Kristensen til eksperten.

- Ja, han var sur. Han har ellers været så stille og rolig, at jeg tænkte, der må brænde et eller andet inde i ham. Det gjorde der, lød svaret fra Bent Nyegaard.

Helt lige i afslutningen

Danmark spillede igen lige op med de norske favoritter, men med fem minutter tilbage kunne Norge bringe sig foran med tre mål, efter Danmark havde brændt en chance i den anden ende.

Du ved, at vi islændinge ikke kan tåle at tabe til Danmark

Thorir Hergeirsson

I stedet for at tage den med ro og spille tålmodigt lagde stjernespilleren Stine Bredal Oftedal pres på det danske forsvar med det samme og afleverede bolden et sted, hvor ingen medspiller stod.

Mia Rej reducerede til 25-26 sekunder senere, og så tog islændingen timeout.

- Se på stillingen. Vi har momentum og styring på kampen, og så giver vi bolden væk. Vi skal spille spillet, og vi skal tage frikast, hvis muligheden ikke er der, sagde Hergeirsson, inden han fik hidset sig mere op:

- Vi skal sætte spillet op, og dér er det helt fint ikke at score. Men at give den væk på den måde… slut med det!

Det lyder måske ikke voldsomt, og der er da heller ingen eder og forbandelser.

Men for et roligt menneske som Hergeirsson var det en reaktion, der også fik de norske kommentatorer til at spærre øjnene op.

- Det sker ikke tit, Hergeirsson bruger sin udendørsstemme indenfor, men jeg kunne se det på ham. Han var irriteret, sagde TV 2 Norges kommentator Harald Bredeli.

Løb igen fra Danmark

Timeouten havde den ønskede effekt, selvom Norge ikke fik scoret i det efterfølgende angreb.

Danmark missede muligheden for at udligne, og i stedet løb Norge som så mange gange før fra Danmark. Det endte med norsk sejr på 29-26 - den 13. sejr i træk over Danmark.

- Det var måske lidt unødvendigt og for meget, men vi skal spille meget mere taktisk i de situationer. Vi skal bruge mere tid og ikke tage chancer, sagde Hergeirsson til norsk TV 2 efter kampen.

- Danskerne vil gerne låse os, og det var relativt nemt at få frikast i kampen. Men vi kunne have spillet mere kynisk der.

Norge har gennem lang tid været Danmark overlegen og vundet et hav af mesterskabsmedaljer.

Guld er det dog ikke blevet til siden 2016, og både i onsdagens og torsdagens testkampe var Danmark foran undervejs, men tabte knebent med henholdsvis to og tre mål.

- Du ved, at vi islændinge ikke kan tåle at tabe til Danmark, sagde Hergeirsson med til smil.

Danmark og Norge er i hver sin halvdel af EM-slutrunden, som begynder den 3. december i Herning og Kolding. Derfor kan holdene tidligst støde ind i hinanden i en eventuel semifinale.

Alle kampe fra EM kan ses på TV 2's kanaler.