EM håndbold

Dansk ligatræner skal hjælpe Danmarks grupperival ved EM

Montenegros landshold får hjælp af Randers HK's cheftræner ved EM.

Hvis man antager, at danske trænere ved mest om det danske landshold, kan Danmark få det svært mod Montenegro ved EM.

For en uge siden blev Kim Rasmussen ansat som landstræner efter fyringen af svenske Per Johansson, og nu har montenegrinerne til tilført mere dansk blod til trænerteamet.

Randers HK's cheftræner, Niels Agesen, skal nemlig hjælpe til ved EM i Danmark som videoanalytiker og taktisk sparringspartner, skriver Randers HK på sin hjemmeside.

- Det bliver en rigtig spændende oplevelse at være så tæt omkring et landshold til en slutrunde. Det er en unik mulighed, jeg ikke kunne sige nej til, siger Niels Agesen.

- Når man har været træner i den samme liga i så mange år, som jeg efterhånden har, så er det med at slå til, når der opstår sådanne muligheder for at suge ny inspiration til sig, siger Niels Agesen.

Lange arbejdsdage

Niels Agesen har tidligere været med ved en slutrunde i rollen som ekspert for TV 2.

Siden 2015 har han været ligatræner i Danmark for Team Tvis Holstebro, Nykøbing Falster og Randers HK.

- Det bliver ikke kun sjov og ballade. Det bliver benhårdt arbejde. Der skal ses en masse video og forberedes taktik før og efter alle kampene, siger Niels Agesen.

- Der bliver nogle lange arbejdsdage, når holdet har spillet kamp sent om aftenen, og videoen skal være klar til formiddagen efter. Men det bliver også vildt fedt at bidrage til sådan en stærk nation som Montenegro.

Lyn-analyse

Jeg kan godt forstå, han synes, det er spændende. Et helt nyt erfaringskapitel, han får som træner.

Der er mange danske trænere rundt om i verden, så det er ikke første gang, Danmark står over for én, der kender dem rigtig godt. Men Niels Agesen kender selvfølgelig de danske spillere helt ind under huden, så selvfølgelig kan han bibringe en strategi, som det så er op til spillerne at udnytte.

Det er et plus at være så godt forberedt som muligt, men så synes jeg heller ikke, det er værre. Det er trods alt ikke Agesen, der skal spille kampen.

Foruden de to danskere er Bojana Popovic en del af trænerteamet. Hun spillede fra 2002 til 2010 i Danmark for Slagelse og Viborg.

Montenegro åbner EM den 4. december mod Frankrig, mens det to dage senere gælder Danmark.

Sidste hold i gruppen er Slovenien. De tre bedste mandskaber går videre til mellemrunden.