EM håndbold

Landstræner regner med stjerne mod Danmark: - Lægen har det sidste ord

Sloveniens landstræner er overbevist om, at holdets største stjerne bliver klar til at spille mod Danmark fredag trods en mindre skade.

Det var noget af en forskrækkelse, der søndag ramte alle med bare en smule veneration for slovensk håndbold.

Her måtte den absolut største stjerne i slovensk kvindehåndbold, Ana Gros, udgå med en skade fra Sloveniens landsholdstræning forud for EM i Danmark.

Gros havde smerter i lysken, og en scanning viste mandag, at hun havde pådraget sig en lille flænge i en muskel. Men nu er der gode nyheder for slovenske håndboldfans. Og knap så gode nyheder for danske håndboldfans.

For ifølge Sloveniens landstræner, Uros Bregar, kan den stærke højreback godt nå at blive klar til åbningskampen mod Danmark fredag aften.

- Hun har et mindre problem med en forstrækning. Men jeg tror stadig, at det hele nok skal gå, og at hun kan spille den første kamp, siger Uros Bregar til TV 2 SPORT.

- Lægen kommer til at have det sidste ord. Jeg presser aldrig mine spillere. Vi må se. Jeg er overbevist om, at skaden ikke er så slem. Så jeg tror på, at hun vil være klar til den første kamp. Men hvis undersøgelserne viser, at hun ikke er klar, så venter vi til næste kamp.

29-årige Ana Gros har gennem tiden været at betegne som noget nær en enmandshær for Slovenien med et hav af scoringer.

Til daglig tørner hun ud for Brest Bretagne Handball i den bedste franske liga, hvor hun er holdkammerat med den danske målvogter Sandra Toft.

Slovenske personaleudfordringer

Skaden til Ana Gros er blot det seneste punkt på en lang liste af udfordringer for den slovenske landstræner. For indtil nu har holdets EM-optakt været ramt af en del udfordringer.

Først blev holdets bedste stregspiller, Aneja Beganovic, testet positiv for covid-19 og dømt ude af EM-premieren mod Danmark. I forbindelse med den positive test var en lang række spillere samt landstræneren selv sendt i isolation.

Derudover har spillerne Elizabeth Omoregie og Nina Zulic døjet med henholdsvis en betændt tå og utilpashed i optakten.

- Vi har en del småskader på holdet. Men jeg håber, det nok skal gå. Det giver nogle problemer i forbindelse med vores træninger, men jeg tror stadig på, at vi kan levere en god præstation, siger Uros Bregar til TV 2 SPORT.

Landstræneren håber dog fortsat på, at Aneja Beganovic på et tidspunkt kan få lov at rejse til Danmark og tilslutte sig holdet efter endt coronakarantæne.

EM begynder torsdag, men det er først fredag, at Danmark og Slovenien møder hinanden. Alle kampe ved slutrunden kan ses på TV 2s kanaler.

Sloveniens trup

  • Målvogtere: Maja Vojnovič (Krim), Amra Pandžić (Kastamonu)
  • Fløjspillere: Emma Abina (Krim), Živa Čopi (Novo mesto), Maja Svetik (Krim), Tija Gomilar Zickero (Krim)
  • Bagspillere: Ana Gros (Brest), Ana Abina (Novo mesto), Nuša Fegic (Mlinotest), Barbara Lazović (CSM Bucuresti), Erin Novak (Novo mesto), Elizabeth Omoregie (CSM Bucuresti), Tjaša Stanko (Metz), Hana Vucko (Krim), Branka Zec (Waiblingen), Nina Zulić (Kastamonu), Nina Žabjek (Krim)
  • Stregspillere: Valetina Tina Klemenčič (Krim), Nataša Ljepoja (Krim), Aneja Beganović (Podravka)