EM håndbold

EM-træner på bar bund - har set 3000 videoklip uden grund

Tjekkiet har ikke spillet kamp i mere end et år, og det kan mærkes på modstandernes forberedelse før EM-premieren.

Se alle kampe fra EM på TV 2 PLAY

Coronapandemien har sat en masse ting i stå. For Tjekkiets kvindelandshold i håndbold har den betydet, at holdet ikke har spillet en kamp siden november 2019.

Det er selvsagt ikke optimalt for tjekkerne, men det efterlader også det svenske landshold med udfordringer før holdenes EM-premiere torsdag aften i Herning.

Landstræner Tomas Axnér gav sin videoanalytiker en opgave: Find klip fra 2017 til 2019.

- Jeg har set 3000 klip fra 2017 og 2018, som er helt meningsløse, eftersom de dengang havde spillere, som ikke er med nu, siger Axnér til Expressen.

- Otte spillere i EM-truppen har vi individuelle klip på, men mange er helt nye. Det gør det til lidt af den gætteleg om, hvordan de kommer til at spille. Og vi kommer til at skulle tilpasse os under kampen.

Svenskernes stærke målvogter, Filippa Idéhn, plejer også at bruge videosekvenser til at læse, hvordan modstanderne skyder.

Hun må i stedet sætte sin lid til det forsvar, der står foran hende.

- Jeg synes, vores forsvar så rigtig godt ud i kampene mod Ungarn (testkampe i weekenden, red.) og i træning. Det er det allervigtigste for, at jeg kan redde boldene, så det er ikke så bekymrende, siger hun.

Udover det manglende videomateriale er det svenske landshold ramt på sin egen mandskabsfront.

En håndfuld spillere er med ved et mesterskab for første gang, efter at store profiler som blandt andre Olivia Mellegård og Hanna Blomstrand er ude med skader.

Sverige og Tjekkiet er i gruppe med de spanske VM-sølvvindere og Ruslands olympiske mestre, så aftenens kamp kan meget vel blive skæbnesvanger for et af holdene i forhold til at slutte blandt de tre bedste og gå videre til mellemrunden.

Begge kampe kan ses på TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY.