EM håndbold

- Min EM-drøm blev knust på målstregen, siger dansk komet

For første gang sætter 22-årige Helena Elver ord på sine følelser, efter at hun i sidste uge blev korsbåndsskadet.

Der blev grædt mange tårer, da landsholdsspilleren Helena Elver en uge før EM kom til skade under opvarmningen til testkampen mod Norge.

Scanninger dagen derpå viste, at hun havde ødelagt korsbåndet og dermed er ude resten af denne sæson. Bagspilleren stod ellers til at få slutrundedebut for Danmark, men nu er hun i stedet blev opereret og må se EM fra sofaen.

- Dag 0. Min EM-drøm med håndbolddamerne blev knust lige på målstregen... og afslutningen på en fantastisk sæson i Odense Håndbold er ikke længere en realitet. Det er uretfærdigt, men sådan er gamet, indleder Helena Elver et opslag på Instagram.

- De første skridt er taget

På trods af sine kun 22 år, er det anden gang i karrieren, Odense-spilleren er ramt af en alvorlig korsbåndsskade.

- Det bliver igen en lang og hård kamp, men jeg vil tilbage på håndboldbanen og kæmpe for den succes, jeg altid har drømt om. Operationen er overstået, og de første skridt er taget. Mine drømme bliver sat på en pause, men jeg vil arbejde og træne så hårdt, at jeg kommer tilbage i en stærkere og bedre version end nogensinde før. 2021 bliver forhåbentlig mit år, tilføjer Elver.

Landstræner Jesper Jensen valgte at indkalde Viborg-bagspilleren Laura Damgaard som erstatning for Elver.

Ifølge ekspert Bent Nyegaard var Elver dog ved at blive en del af den stamme, der spiller fast på landsholdet. Derfor vil fraværet komme til at ramme Danmark under EM, selvom Damgaard i sidste EM-testkamp mod Norge nåede at vise sig lidt frem og blive rost i karakterbogen.

- Det var lidt overraskende for mig, at Damgaard kom ind i EM-truppen, men hun har jo lige nøjagtig den kompetence, at hun er en god duelspiller.

- Det var ikke alt, der blev til guld, men jeg kan godt lide at se en debutant komme ind på dag ét og så spille ti minutter med det mod. Det var godt at se, og hun fik også scoret, lød ordene fra Nyegaard.

Du kan se mere til Laura Damgaard og resten af håndboldkvinderne på TV 2 og TV 2 PLAY, når de fredag klokken 20.30 spiller første kamp ved EM.