EM håndbold

Norsk målmand testet negativ – kan nu rejse mod Danmark

Silje Solberg har nu endelig afleveret en negativ coronatest og støder til landsholdet i weekenden.

1450 kilometer og en rejse på næsten 15 timer i bil.

Det er, hvad der venter forud for den rutinerede landsholdsmålmand Silje Solberg. Nordmanden kan nu tage den lange rejse fra Ungarn til Kolding og støde til det norske EM-landshold, da hun er testet negativ for coronavirus.

- Hun blev testet negativ i går (onsdag, red.), så hun skal igennem nogle medicinske tests. Det vil være muligt for hende at komme til Danmark i denne weekend og derefter begynde sin træning, siger landstræner Thorir Hergeirsson ifølge TV 2 Norge.

Solberg blev testet positiv for coronavirus i midten af november, hvor hun fik taget en test i storklubben Gyor, hvor hun spiller til dagligt.

Hun er siden blevet testet ad flere gange for at blive klar til EM-slutrunden, men da de positive tests fortsatte, blev hun meldt ude af åbningskampen mod Polen, som nordmændene møder torsdag aften klokken 20.30. Den kamp kan du se på TV 2 PLAY.

Men endelig kom der altså en negativ test. Hergeirsson vil dog ikke sige noget om, hvornår han forventer at se Solberg i aktion igen.

- Det er vanskeligt at sige, men hun kommer i weekenden, og så skal hun fortsætte med at træne. Det har hun ikke gjort i tre og en halv uge, siger landstræneren.

Debutanter i spil mod Polen

I første omgang bliver det altså Emily Stang Sando og Rikke Granlund, der er den norske målmandsduo mod Polen.

Rutinerede Katrine Lunde er også klar til at blive indskiftet i EM-truppen. Hun er igen blevet kampdygtigt, da hun på ulykkelig vis mistede sit ufødte barn. Lunde ventes også først at ankomme til Kolding i weekenden.

To gange har Silje Solberg været med til at vinde EM, mens hendes medaljeskab også indeholder en VM-guldmedalje og en sølvmedalje fra både EM og VM.

Det norske landshold skal ved denne slutrunde forsøge at vinde sit ottende EM-guld. Den seneste guldmedalje kom i 2016.