EM håndbold

En tirsdag i Bavnehøj Hallen fik dansk stjerne ny rolle på landsholdet

Anne Mette Hansen ser frem til en slutrunde, hvor hun vil have færre opgaver i det danske angreb.

En tirsdag formiddag i Bavnehøj Hallen i København kan blive afgørende for Danmarks chancer ved EM i håndbold.

Det danske kvindelandshold trænede angreb, da landstræner Jesper Jensen og stjernen Anne Mette Hansen begge blev ramt af et øjeblik, der har været med til at ændre bagspillerens rolle på nationalmandskabet og hendes måde at spille på.

- Vi følte, at pludselig gav de ting, vi havde gået og snakket om, mening. De ting, jeg havde prøvet at skrue ind i hovedet på hende om, hvordan jeg tror, hun bliver endnu dygtigere, siger Jesper Jensen til TV 2 SPORT.

De ting, som landstræneren og Anne Mette Hansen havde snakket om, var, at de skulle forsøge at begrænse facetterne i den 26-årige danskers spil i både angrebet og forsvaret.

Den danske Györ-spiller evner at dække en lang række positioner og påtage sig mange opgaver i begge ender af banen. Men alsidigheden kan være en stopklods i forhold til at forløse Anne Mette Hansens potentiale til fulde, mener Jesper Jensen.

- Jeg har hele tiden prøvet at sige til Anne Mette, at hun skal passe på med at ende i situationer, hvor hun ikke kan bunde.

Så når de danske håndboldkvinder fredag aften går på banen til den første kamp ved EM mod Slovenien, bliver det med færre opgaver til Anne Mette Hansen, end man er vant til at se.

"Bliver nemmere, når alle skal byde ind"

Men færre opgaver er ikke det eneste, der bliver anderledes i forhold til bagspillerens rolle på landsholdet.

Tidligere har meget af det danske angrebsspil været bundet op på Anne Mette Hansen - senest under VM i Japan i 2019. Men sådan bliver det ikke i år.

- Det bliver nok ikke kun mig, der skal lave noget i angrebet. Det, tror jeg, er positivt, at vi får delt ansvaret ud. Alle kommer til at byde ind med de spidskompetencer, de har.

Anne Mette Hansen under en af de to testkampe mod Norge inden EM.

- I Japan kunne jeg godt føle, at det blev lagt meget over på mig. Det var med svingende resultater, kan man sige. Jeg håber, at det på den front bliver lidt nemmere, når alle, der er på banen, skal byde ind, så det ikke bliver lagt over på enkelte spillere, siger Anne Mette Hansen.

Jesper Jensen overtog ansvaret for det danske kvindelandshold i marts, men til trods for den korte tid og udfordringer med en global pandemi har han sat et aftryk på holdet, der har hjulpet Anne Mette Hansen i sin omstilling.

- Vi har mange, der gerne vil have struktur, så jeg tror, det gavner os godt, at Jesper har fået sat noget struktur på i forhold til hvilke aftaler vi skal køre i angrebet for eksempel.

Vil udnytte Anne Mette Hansens potentiale

Når Jesper Jensen har arbejdet med Anne Mette Hansen og set på, hvor hun kan optimere sit spil, har han lagt mærke til flere ting.

En af de mere bemærkelsesværdige er, at når den danske stjernespiller har truffet en forkert beslutning i angrebet, så har hun haft en tendens til at gøre det, hun skulle have gjort det i det forrige angreb. En løsning, der ikke altid er den bedste.

- Vi har gjort meget ud af at snakke med Anne Mette om, at hun skal træffe en beslutning og så forfølge den, så hun ikke prøver at sætte et plaster på et sår, der bløder.

Nu håber de så på, at færre opgaver kan være medvirkende til at løfte niveauet hos den tidligere København Håndbold-spiller.

- Det handler om, at jeg skal sættes i de rigtige situationer - specielt i angrebsspillet, hvor jeg er allerbedst, siger Anne Mette Hansen og bakkes op af landstræneren:

- Jeg tror, vi kan nå langt og få udnyttet det optimale, der er i hendes kompetencer.