EM håndbold

Her er tre steder, hvor Danmark kan ramme Slovenien - og omvendt

TV 2 SPORTs håndboldeksperter Klavs Bruun Jørgensen og Lærke Møller udpeger de vigtigste fokuspunkter forud for Danmarks første EM-kamp.

Endelig er dagen kommet. Danmark spiller første kamp ved europamesterskaberne på hjemmebane.

I et sportsfattigt 2020 kan danske sportsfans se frem til at tage de rød-hvide briller på og finde klaphatten frem. Og forhåbentlig bliver der god grund til at juble, når Danmark møder Slovenien i første EM-kamp.

To af TV 2 SPORTs håndboldeksperter under EM, Klavs Bruun Jørgensen og Lærke Møller, er i hvert fald ikke i tvivl om, at Danmark er favoritter til at tage sejren. Men hvordan skal den komme i hus? Det har eksperterne sammen kigget nærmere på og udpeger herunder tre punkter, som bliver afgørende for de danske håndboldkvinder.

  1. Et højt tempo, der pumper Slovenien for energi og tvinger dem til at skifte meget ud. Der er Danmark klart bedre i bredden.
  2. Tålmodighed. Det bliver vigtigt at spille på den måde, som vi så i perioder mod Norge under EM-testkampene. Der skal være mange afleveringer i angrebsspillet, og de skal spille klogt og bruge tiden fornuftigt. Det vil gavne Danmarks eget spil.
  3. Målmandskampen. Hvis Sandra Toft lukker ned for Slovenien og specielt Ana Gros, så har de ikke meget tilbage at komme med. Det har vi også set ved flere slutrunder, at når målmanden tager fra, så åbner det muligheden for at komme langt.

Ana Gros og... Ana Gros

Spørgsmålet er så, om Slovenien kan finde nogle steder, hvor de kan ramme Danmark? Det bliver næppe kollektivet, men derimod de enkelte stjerner, der skal funkle. Det vurderer eksperterne, når de skal finde tre ting, der kan gøre ondt på Danmark.

  1. Ana Gros. Et navn, der siger mere end et hav af superlativer kan beskrive. Hun stopper jo ikke, fordi hun har lavet 10 mål. Hun bliver bare ved og er en målmaskine. Så hun er den spiller, Danmark skal have styr på, hvis ikke Slovenien skal kunne ramme dem.
  2. Tjasa Stanko. Hun er god til gennembrud, hvis det danske forsvar går langt frem på Ana Gros. Det vil efterlade plads, som hun kan komme løbende og udnytte. Det vil også være et våben, Slovenien kan og skal udnytte mod Danmark.
  3. Anas Gros. Du kan ikke finde et tredje fokuspunkt, hvor Slovenien kan ramme Danmark. Gros skal bare nævnes igen. Det er jo ikke, fordi der pludselig kommer en kontrafase, Danmark ikke kan håndtere. Det handler ene og alene om at få styr på Ana Gros, og det er hende, alt centrerer sig om.

Danmark indleder EM-slutrunden fredag aften klokken 20.30. En kamp, der kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY, ligesom den kan følges i livebloggen på em.tv2.dk, hvor Odense Håndbolds Kamilla Larsen er med som ekspert.